Itthon » Ifjúság

Udvarhelyen koncertezik Takáts Tamás

A Mokka Kávéház ad otthont vasárnap, február 27-én este 9 órától a Takáts Tamás Blues Band koncertjének.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. február 21., 17:16
0 hozzászólás. 

Takáts Tamás és együttese erdélyi koncertkörúton jár e héten, Kolozsvár, Marosvásárhely és Szászrégen után itt is fellépnek, mégpedig a Mokka Kévéházban – a 21 órától kezdődő koncertre öt lej lesz a belépő.

Az együttes nem először jár Székelyudvarhelyen, illetve környékén, legelőször 1994 áprilisában a Diáknapok megnyitóján léptek fel. Öt évvel később szintén ott koncerteztek (a Márton Áron téren), de volt koncertjük az 1995-ös homoródfürdői diáktalálkozón, a 2004-es Székelyföldi Rockmaratonon, vagy legutóbb, 2007-ben a Daimler Motorostalálkozón a zeteváraljai tó partján.

Takáts Tamás a Karthago, majd az East együttesek énekeseként lett ismert a magyar pop-rockéletben. A kilencvenes évek elején Gál Gáborral megalakították a Takáts Tamás Dirty Blues Band-et és a korábbi együttesekben játszott hard rock vagy progresszív muzsika után visszatértek a gyökerekhez és bluest kezdtek játszani. Humoros szövegeik, laza, könnyed blues-zenéjük és nem utolsósorban slágereik (Pocsolyába léptem, Zakatol a vonat, Megöl a vágy, Ufót lát a jeti, stb.) hamar ismertté és kedveltté tették az együttest, amelynek eddig hét nagylemeze jelent meg – a legutóbbi (Ébredj fel! címmel és már Takáts Tamás Blues Band néven) 2008-ban látott napvilágot.

A zenekar jelenlegi felállása: Takáts Tamás - ének, gitár, szájharmonika, Gál Gábor - gitár, Patyi Sándor – basszusgitár és Mike Zsolt - dob.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."