Itthon » Ifjúság

A gimisek győztek a Tudászon

A Tamási Áron Gimnázium csapata nyerte a 19. Tudász elnevezésű általános műveltségi vetélkedő városi szakaszát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Itthon_Ifjusag/tudasz2011
Itthon_Ifjusag/tudasz2011
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. március 15., 21:56
0 hozzászólás. 

Az 1848, te csillag nevű versenyen hat középiskola (Református Kollégium, Tamási Áron Gimnázium, Kós Károly Szakközépiskola, Benedek Elek Líceum, Eötvös József Szakközépiskola, Palló Imre Művészeti Szakközépiskola) háromtagú csapatai mérték össze tudásukat. A vetélkedő fő vonala a történelem volt, de a résztvevők a próbák alatt színészi képességeiket is meg kellett mutassák, illetve zenei és irodalmi műveket is fel kellett ismerjenek.

A vetélkedő zsűri-trióját Tassaly Ildikó tanárnő, Fodor Sándor tanfelügyelő, valamint Kápolnási Zsolt tanár (a Tudász főszervezője) alkották. A csapatok humoros bemutatkozások alapján kellett egy-egy neves történelmi személy nevét kitalálniuk, majd a múlt pénteken lezajlott gyakorlati próbákat filmfelvételről nézhette meg a kb. százötven érdeklődő. Az irodalmi, illetve zenei próbákban filmbejátszások, idézetek, videoklipek voltak – ezek szerzőit, illetve egyes szereplőit kellett felismerniük a diákoknak.

Itthon_Ifjusag/tudasz2011

Az alapszakasz után a Gimi, a Refi, a Palló és a Peda csapatai emelkedtek ki a mezőnyből, pontszámaik alapján ők jutottak a villámkérdések megválaszolásából álló döntőbe – itt az egykori Mindent vagy semmit! tévés kvízjáték mintájára technikai segítséggel kellett válaszokat adniuk a műsorvezető kérdéseire. Itt már a gimisek és a pallósok voltak az aktívabbak, de a refisek is belekattantak néhányszor.

Itthon_Ifjusag/tudasz2011

A végeredmény a Tamási gimi (Pál Tünde, László Emese és Traicu Andrea) győzelmét hozta, ők végül kerek 20 pontot gyűjtöttek, míg a Palló és a Református Kollégium csapatai holtversenyben, 16-16 ponttal végeztek a második-harmadik helyen. Ez a három csapat képviseli majd Székelyudvarhelyt a vetélkedő következő, megyei szakaszán.

címkék: tudasz vetelkedo gimi

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."