Itthon » Ifjúság

Nem fáradt, aki félig zetelaki – Udvarhelyre is becsapódott az X-Faktor

Keresztes Ildikó és az X-Faktor tavalyi tehetségei léptek fel a városi sportcsarnokban – aki lemaradt bepótolhatja, ha akarja május 17-én.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

XFaktor
XFaktor
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2011. április 13., 16:33
9 hozzászólás. 

Valóban, májusban ismét az X-Faktor tehetségkutató előadói teszik tiszteletüket városunkban – tudtuk meg a szervezőktől, akik gyorsan hozzá is tették, hogy akkor Király L. Norbi és Vastag Tamás is jön. Még meg sem érkeztek az április 12-i előadás résztvevői és máris a következőről beszélünk.

Várakozás, izgalom és elvárások - nagy show lesz gondoltuk, készülődve a találkozásra. Időközben behuppant Keresztes Ildikó, aki, mint később kiderült a legtalpraesettebb mind közül, és nem feltétlenül csak azért, mert édesapja Zetelakán született, így ő félig székely. Közvetlen, vidám és szíves-örömest áll a neki szegezett kérdések elé, közben fésűt keres, dedikál és rádióinterjúra készül.

A beszélgetésből megtudtuk, hogy tornász múltja miatt ilyen kitartó és, hogy nem is akármilyen rokoni szálak fűzik ide. Arra a kérdésre, hogy mit üzen a szárnyaikat bontogató, még fel nem fedezett sztároknak, nemes egyszerűséggel csak annyit válaszolt: éljenek a tehetségükkel, de ne éljenek vissza. Azt, hogy ő lesz-e a következő X-Faktor tehetségkutató mentora, azt még nehéz lenne megjósolni – egyelőre nem tudja erre a választ.

Fáradt sztárok

„Szatmárról érkeznek, késni fognak" – hangzott el többször is a szervezői nyugtatás, aztán megérkezett a kisbusz. Sokáig nem tartott az öröm, hiszen, mint a menedzserek megjegyezték, nyolc órája úton vannak, így fotózni semmi szín alatt nem lehet – nincsenek kisminkelve... Ekkor még nem lankadt a fotósok és a rajongók kedve, de amikor kiderült, hogy a közönségtalálkozó kifullad egy tízperces dedikálásban, akkor eltört a mécses.

„Sokat utaztak, fáradtak. Értsék meg, hisz ők is emberek" – mondták a menedszerek. Erre válaszként egy tizenévesben fogalmazódott meg a következő: „engem nem érdekel, hogy fáradtak, nem én választottam ezt az életstílust és nem is ezért fizettem." Hogy jogos-e a felháborodás, azt bízzuk az olvasóra, a rajongókra. Mindenesetre Keresztes Ildikó nem volt fáradt.

Nem kellett a Padlásra menni egy kis tehetségért

Kissé keserű szájízzel vágtunk neki a hétórai fellépésnek, de ami ezután jött, az némiképp kárpótolt a közönségtalálkozós fáradtságért. Először az X-Faktor elő-zenekaraként is felfogható Ifisztárok léptek a világot jelentő deszkákra és a tehetségüket vastapssal jutalmazta a közönség: Renáta Rihannával indított, majd a székelyudvarhelyi Czerják Izabella Melanie Fiona Give it to me right című dalát adta elő; a sort Incze Tihamér folytatta a Padlás című musical betétdalával. Helyt álltak a Hargita megyei ifisztárok – ezt nyugton kijelenthetjük.

XFaktor

Halleluja, AC/DC és az Eurovízió

Hangorkánra érkezett a tehetségkutató győztese: Vastag Csaba a rá jellemző módon – térdelés, imádkozó sáska mikrofontartás – adta elő a The Calling-ot. Aztán a Takács Nikolas rajongók fellélegezhettek: Halleluja hangzott az X-faktor második helyezettjétől (talán a székelyudvarhelyi közönség őt látta volna szívesen az X-Faktor képzeletbeli trónján - erről árulkodott a fülsüketítő, még a Vastag Csabának szánt rajongást is felülmúló ovácíó).

És hogy ne csak a kislányoknak nedvesedjen a szemük, érkeztek a hölgyek: Janicsák Veca, majd az Eurovíziós Dalfesztivál idei nagy reménysége, Wolf Kati. Őket követte Keresztes Ildikó Koncz Zsuzsa szerzeményével, majd a Summer Sisters csapott a húrok közé egy kis AC/DC-vel: ez olyannyira jól sikerült, hogy a magasfeszültségű egyenáram/váltóáram ki is csapta, na nem a biztosítékot, de a mikrofont. Négy dal erejéig birtokolták a színpadot a nyári lányok, majd a Boldogság gyere haza című Cserháti dalt hallhatta a nagyérdemű Shodeinde Dorka tolmácsolásában.

Ahogy ez a résztvevők számából kiderült, rengeteg udvarhelyi töltötte a szombat estéket a tévék előtt az X-Faktor első magyarországi kiadását bámulva. Taps, kezek a magasban, mosolyra áhítozó tizenévesek, rajongó középkorúak és óriási hangulat kapott helyett a sportcsarnokban.

A fellépők egymásnak adták a stafétát, ami esetünkben mikrofont jelent, aztán felcsendültek a várva várt slágerek, mint például az Eurovíziós Dalfesztiválon is szereplő Szerelem miért múlsz Wolf Kati előadásában vagy a Quimby, majd a  rongyosra hallgatott Most múlik pontosan, amit Veca dalolt a fülekbe. De dübörgött a csarnok a Gnarls Barkley féle Crazytől, amit Takács Nikolastól hallhatott a közönség. Megszólalt a Jackson himnusz - Billie Jean - ez utóbbival is Nikolas hódított.

XFaktor

Voltak akik egy Nikolas-pacsitól elolvadva ígérték meg egymásnak, hogy soha, de soha nem mosnak kezet és volt aki az örömmámortól lett rosszul. Körülbelül ekkor ugrott a pódiumra Vastag Csaba, aki még a színpad állványára is felmászott és szólt a Királylány, na meg a Jégszív és a pontot az i-re a győztes dal tette fel: Hangokba zárva.

XFaktor

A rendezvény záróakkordjaként az X-Faktor sztárjai az Azért vannak a jó barátok című örökzöldet énekelték, majd irány a Jungle Club, hiszen After partyn vezették le a feszültséget vagy a fáradtságot a tehetségkutató résztvevői és persze a közönség egy része.

Azaz így volt beharangozva az est további része, de ez is - akárcsak a közönségtalálkozó - elmaradt.

After Party helyett...

A fáradtsággal teli rendezvény másnapján szerkesztőségünkbe eljutatott levelében csalódását fejezi ki az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács (UIET) is, akik egyébként a produkció partnerei közül a legtöbb jegyet értékesítették: „csalódással kellett tudomásul vennünk, hogy az általunk beharangozott előadók kevésbé tartották fontosnak a rajongókkal való személyes érintkezést, mint ahogyan azt szerettük volna. Ez látszott a közönségtalálkozóból és a koncertet követő közös buli elmaradásából is. Bár nem a mi hibánk, társszervezőként kötelességünknek érezzük azt, hogy elnézést kérjünk a sajtó képviselőitől, illetve mindazoktól, akiknek a közönségtalálkozó után szomorúan kellett távozniuk."

Sztárság ide, tehetségkutató oda a közönség tiszteletét nem lehet smsben a tévén keresztül ráadásul egy félév alatt megszerezni. A tanulság: aki nem zetelaki, az biza' fáradt marad.

Nézegessen még több sztárt fotógalériánkban!



9 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
lordking
2011-04-13 19:01:27
Hát igen... a sztárság nem feltétlenül jár együtt az alázattal...pedig a tehetség az elsősorban alázattal kellene párosuljon...hát ez kellett mindenkinek, nem? akkor megkapták.... :X :woohoo:
avatar
hahaha
2011-04-13 19:24:43
De hal Istennek 5000 Udvarhelyszeki ember lelke megnyugodott es kiteljesult azlatal, hogy lathatta eme fenomen enekeseket. Most megszunt minden problema es eljott a kanaan. Meg a szemem is konnybe labadt :pinch:
avatar
Kosztaatti
2011-04-13 23:58:01
A legjobb koncert volt!!! meg ert mindent!!!! remeljuk meg lessz!!!!!
!
avatar
babo88
2011-04-14 00:11:42
mi ez a sok trágya zene..fuj..atya uristen.. :X :X :X
avatar
Szkíta
2011-04-14 07:12:46
Bohócok
Ezek a pinabohócok közül megnézem hogy ki lesz még a pályán egy év múlva , a Retek klub meglovagolja velük a hullámot és utána bedobja a verembe mert jön a következő XYZ faktor és máris meglesznek az új kedvencek .
Nacsak hajrá lehet nekik tapsikolni és visítani . (már aki bukik rájuk) :X
avatar
FehérSólyom
2011-04-14 07:32:32
Hát igen, õk egy sztárgyár termékei, tehetségesek viszont másnak ami több évtizedbe tellet nekik egy évbe sûritették s ez kevés a talpon maradáshoz.
Sajnos Én is az RTL Klub kiárusításának tartom ezen koncerteket, majd meglátjuk mi lesz 5 év múlva.
Szkítával egyetértek.
avatar
ELEKES LEVENTE
2011-04-14 17:01:39
Egy koncerten lévő
Szerintem nagyon jó koncert volt és még ezen is továbbmennék azzal a kijelentéssel hogy a ráfordított összeget teljes egészében megérte!!!!
avatar
bukfenc92
2011-04-14 18:01:28
Nem úgy volt,hogy ott lesznek a Jungel Pub ban.Mert nagyon nem úgy mintha láttam volna. Pedig mintha úgy lett volna hirdetve.Nem???? (buliz az X faktorosokal)A buliroll beszélek.
avatar
emericus
2011-04-20 21:07:46
Most akkor egy kicsit megnyugtatom a kedélyeket.Nem mutatkozok be de Én vagyok az X Faktor koncertnek az udvarhelyi jobbkeze tehát Én teszem fel az i-re a pontot mindig.Tehát a következő közönségtalálkozó ha lesz akkor az már normális lesz fotókkal meg mindennel együtt.A koncert az megint reményeink szerint szép lesz mert itt lesz a két közönségkedvenc Király L. Norbi és Vastag Tamás is.Őket megelőzi a koncert kezdetén egy fél órás énekléssel Tabáni István akinek amikor versenyben volt szintén akadt szép számmal rajongója itt Udvarhelyen is.
A Jungle buli pedig ne legyen csalódás senkinek mert ezt a bulit NEM A SZERVEZŐK HIRDETTÉK MEG hanem kalózhiresztelés volt azaz önkényes és nem volt megalapozva a szervezők részéről és nem is volt leszögezve !!!
Ilyen és hasonló akcióknak ezután tudjátok, hogy ne döljetek be !
Május 17-dikén tehát megint egy jó buli (kevesebb lesz a jegy ára !), aki akar jön aki nem az nem :)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."