Itthon » Ifjúság

Aki fejben is írja a szövegeit: Madd Gein

A rockzenekarok után olyan udvarhelyi egyéni előadókat mutatunk be, akik vagy diákok, vagy pedig még alig nőttek ki az iskolapadból. Énekelsz, hip-hoppolsz, rappelsz? Itt a helyed. First: Madd Gein.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

MadGein
MadGein
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. június 16., 14:02
0 hozzászólás. 


A Madd Gein természetesen művésznév, a 21 éves fiatalember polgári neve Berze György és a Science of Fiction rockzenekar énekeseként is ismert. Gyuri még alig volt hetedikes, amikor látta az azóta megszűnt Wisszaesők fellépését, illetve nem sokkal később a magyarországi Animal Cannibals-t, s ekkor beleszeretett a hip-hopba. Számítógépe már akkor volt, s elkezdett kísérletezni a különböző dalokkal, hangmintákkal - átalakítás, vágás, satöbbi, s megszülettek az első szövegei is.
MadGein

Középiskolás korában Gyuri hatalmas hajkoronájával aratott feltűnést a Református Kollégium diákjaként - azt akkor még kevesen tudták, hogy otthon rap- és hip-hop-szövegeket ír. Mint mondta, ezek sokszor fejben születtek meg, főleg zenehallgatás közben - előfordult, hogy papírra vagy számítógépbe írta szövegötleteit, de legtöbbször fejben tartotta. Ez azért fontos, mert ezt gyakorolva fellépéskor az improvizáció is megy. Madd Gein (az első szó őrültet jelent angolul, a Gein pedig egy állítólagos amerikai sorozatgyilkos vezetékneve, akinek történetéből több film és karakter is ihletődött – lásd: Ed Gain története) otthon, gépe előtt ülve fejlesztette tudását a műfajban. Ami a művésznevét illeti, ne ijedjen meg senki, Gyuri egyáltalán nem ilyen ember, hiszen egy barátságos, de szerény, csendes, visszahúzódó srác, aki az egyik udvarhelyi vendéglátó-egység bárosaként dolgozik.

Első fellépése 2007-ben volt a Siculus Ifjúsági Házban, akkor több előadóval egyszerre lépett színpadra - aztán ezt követte további kb. tíz, köztük az említett zenekarral is volt koncertje. Főleg az ifiházban rendezett bulikon voltak ezek, ott néha MC-is volt egy-egy partin.

Madd Gein - Kacor Király

Az általánost a Pallóban járta, akkoriban képzőművésznek készült, aztán mégis a zene lett a fő csapás az életében. Temesváron elkezdett egy egyetemet (tájépítészetet tanult), de egy év után abbahagyta. Nem az ő világa volt az, és az sem, hogy egész nap ülni a bentlakásban és hallgatni a szobatársak által istenített manelét - ebből nem kért. "Olyan munkát csinálnék mindenképpen, amiben benne van az önkifejezés lehetősége" - mondja, hozzátéve, hogy rajzolni, írni, zenét csinálni szeret nagyon.

MadGein

Ami a kedvenceit illeti, az amerikai Tech N9ine jön át neki a legjobban, illetve a Wu-Tang-Clan munkássága. Tetszik Eminem is, akárcsak Krizz Kaliko.

Kapocs, lájk

Ha szeretnéd megismerni a dalait letöltheted innen. A youtube-on is meghallgathatod ide kattintva.

Gyuri eddig egy lemezen működött közre: a nagyváradi 2Arc albumán (Kultúr Tróger Rap) szerepel néhány szerzeménye (pl. Kultúra, Telepi Funk című számok), illetve saját felvételeiből készített már egy kazettát is, promóciós célra - utóbbit azért, mert találja azt a régies fílinget, amit szintén szeret ebben a műfajban.

Szeretne ezen a pályán maradni, még komolyabban csinálni. Elhivatottságához nem fér kétség, azonban munkásságát igazán akkor szeretné megmutatni, amikor azokat jobb minőségben tudja majd rögzíteni.

MadGein



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."