Itthon » Ifjúság

Táborban szemétkedtek a gyerekek

Szemétkedtek, azaz körbejárták a hulladék útját a 6-10 éves gyerekek, akik egész héten a Turisztikai Programok Fejlesztéséért Egyesületnél vendégeskedtek, tanultak és játékos foglalkozásokon vettek részt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Szemetkedes
Szemetkedes
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2011. június 24., 13:17
1 hozzászólás. 


Hajdó Noémi, a Turisztikai Programok Fejlesztéséért Egyesület vezetője a Horizont Panzióban a tábor utolsó napján fogadott minket. A reggelizés – bundás kenyér és bodza limonádé – után a gyerekhad összefoglalta mit is látott, tanult, tapasztalt a tábor alatt.

Mint mondták a vízicsata volt a kedvenc elfoglaltságuk, de megtanulták azt is, hogy mi a különbség a hulladék és a szemét között. A Csalókán sétálva tájsebet fedeztek fel, a Kerekerdőn: habár szemét nincs, azért a tűzhelyeknél találtak nem oda illő tárgyakat. Foglalkoztak növények beazonosításával, melyeket gyűjteménybe rendezve hagytak hátra az utókórnak.

Szemetkedes

Buszos kirándulásuk helyszíne a Cekend tető volt, ahol a gyerekek a szemétlerakót járták körül és kaptak információt a gazdálkodásról. Hajdó továbbá azt is elmondta, hogy a lényeg a játszva tanuláson volt, így olyan foglalkozásokat találtak ki a résztvevő gyerekeknek, mint például a makett készítés: a piszkos és tiszta Székelyudvarhely elevenedett meg a hulladékokból. Volt kézimunka és vetítés, mindez természetesen az ésszerű hulladékgazdálkodást szolgálta.

A tábor zárásaként levelet fogalmaztak meg Székelyudvarhely polgármesterének, amiben a kéréseik mellett vállalásaikat is megfogalmazták. A polgármesteri hivataltól érkező Bakó Katalin ígéretet tett, hogy eljuttatja gyerekek levelét városunk első emberéhez, aki válaszolni fog nekik.

Szemetkedes

A héten lezajlott „szemétkedésre", azaz a hulladék útjának körüljárására összesen 30 gyerek volt kíváncsi, de ha valaki most kapott kedvet és csemetéjét beíratná, azoknak eláruljuk, hogy lesz még folytatás.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
pek
2011-07-03 12:30:21
Nem valami szerencsés megnevezése a gyerekeknek a szemétkedés, hiszen egészen mást jelent, negatív kicsengése van a szónak. Persze, nem szemétkedésből írtam e megjegyzést...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."