Itthon » Ifjúság

Egyedi módszerekkel készítik fel a középiskolásokat

Öt középiskolában tartanak érettségi felkészítőt a BABOK oktatási központ tanárai.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: (X)
2011. szeptember 15., 09:12
0 hozzászólás. 

A Kós Károly Szakközépiskolában, a Benedek Elek Tanítóképzőben, a Tamási Áron Gimnáziumban, a Bányai János Műszaki Kollégiumban illetve az Eötvös József Mezőgazdasági Szakközépiskolában kapnak nem mindennapi képzést a diákok.

„Mivel 2011 az önkéntesség éve, ezért úgy döntöttünk, legelső munkánkat önként, minimális anyagi támogatással végezzük" - mondta honlapunknak Bakó András, az oktatási központ kitalálója az idei projektről. A képzésben a Naturglob Alapítvány volt partner, akik a környezetvédelem mellett középiskolások taníttatását is támogatják.

A diákok érdekeit szem előtt tartva tágítani szeretnék világnézetüket, szeretnék, ha jobb teljesítményt érnének el az iskolában és az életben - fogalmazott a szervező.

"Mivel a tettek mutatják meg igazán, mit ér az ember, a már januárban eltervezett előadássorozatunkat most megvalósítjuk – tiszta szívvel és segítő szándékkal, valamint egy új, hatásos módszer alkalmazásával Erdélyben." - számolt be Bakó.

A program címe: Tudomány és technológia – kreativitás – személyiség – siker – élettervezés.

Időpont: Szeptember 26-30., október 10-14. és november 14-18.

Az oktatások pontos időpontjait, valamint a meghirdetett tananyagot a BABOK oldalán lehet megnézni és letölteni.

Az oktatásban használt módszer neve a coaching, melyre többféle meghatározás létezik. Ezek mindegyike a személyes, támogató, fejlesztő, célorientált folyamatot, a tanuló önirányító képességének fejlesztését, és a felek közötti bizalmi légkör meglétét hangsúlyozza.

A coaching egy olyan folyamat, amelyben a coach, vagyis az edző kíséri végig a tanulót. Kérdéseivel, teljes figyelmével, szakmai tudásával fejleszti, támogatja őt problémája megoldásában, önreflexiós és önirányító képessége fejlesztésében. Egyenrangú felek bizalmas párbeszédéről van szó, amelynek során a coaching megfelelő módszereinek és eszközeinek felhasználásával a meghatározott cél elérésére törekednek.

(x)



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."