Itthon » Ifjúság

Jubileumi koncertkörúton a Quimby

Három erdélyi városban, köztük Székelyudvarhelyen is fellép az idén huszadik évét ünneplő magyar alter-rock együttes.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

quimby_140510_thumbs
quimby_140510_thumbs
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. szeptember 19., 15:03
4 hozzászólás. 

 

Az idén húszéves Quimby zenekar három erdélyi nagyvárosban ünnepel együtt rajongóival, felsorakoztatva az elmúlt két évtized daltermésének legjavát. A turné október 5-én Marosvásárhelyen indul, 6-án a kolozsvári, 7-én pedig a székelyudvarhelyi közönség idézheti fel a slágereket.

A K. Produkció és az Info Factory szervezésében három helyszínes turnéra érkezik Erdélybe a magyar alter-rock legkedveltebb és legsikeresebb csapata. „Többször és szívesen játszottunk Erdélyben, de régóta babusgattuk egy önálló koncertturné álmát is. Tavaly Marosvásárhelyen bőrig ázva hívott vissza minket a közönség. Most remélem az eső nem, de a lelkesedés ugyanúgy jelen lesz a koncerteken" - mondta Kiss Tibi, a zenekar frontembere, akitől megtudtuk azt is, hogy az eddigi daltermésük legjavából válogatnak, de a repertoárban nagy hangsúlyt kapnak a közelmúlt Quimby-slágerei is.

A K. Produkció vezetője, Gujdár Gabriella azt szeretné, ha több alkalma nyílna az erdélyieknek arra, hogy élőben hallgassák meg a Quimby-hez hasonló, minőségi zenét képvielső zenakarokat. „Óriási bulikra számítunk, hiszen néhány száz férőhelyes klubkoncertekről van szó. Aki nem akar lemaradni, elővételben szerezze be a jegyet" - jegyezte meg Stanik Bence.

Nemcsak bulizni lehet majd a koncertek helyszínéül szolgáló klubokban, hanem a közelgő népszámlálásról is többet tudhatunk meg. A turné koncertmenedzsere szerint a romániai magyarság jövője szempontjából kulcskérdés az idei népszámlálás sikeressége. „Hihetetlenül fontos, hogy a népszámláláskor minél többen magyarnak vallják magukat, ezért a helyszíneken minden népszámlálással kapcsolatos információ beszerezhető lesz" - mondta a szervező.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kszl
2011-09-19 18:17:09
Mennyi a jegy?
avatar
Laces
2011-09-20 10:56:31
Hol lesz a koncert? Hanytol? Hol lehet jegyet kapni? Pont a fontos infokat hagytatok ki a cikkbol :P
avatar
szasza
2011-09-20 12:42:19
re:
A helyszínt és az időpontot korábban közöltük, a jegyárakról és a beszerzéséről még nem áll rendelkezésünkre információ.

avatar
Laces
Hol lesz a koncert? Hanytol? Hol lehet jegyet kapni? Pont a fontos infokat hagytatok ki a cikkbol :P
avatar
szba
2011-09-20 13:51:25
"Az idén húszéves Quimby zenekar három erdélyi nagyvárosban ünnepel együtt rajongóival, felsorakoztatva az elmúlt két évtized daltermésének legjavát. A turné október 5-én Marosvásárhelyen indul, 6-án a kolozsvári, 7-én pedig a székelyudvarhelyi közönség idézheti fel a slágereket."

yeah, Udvarhely nagyvárossá nőtte magát :)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."