Itthon » Ifjúság

Mezős gólyatánc a Bugja tévén

Parasztosra fogták a figurát, és a tévére gyúrtak az idei első gólyabálon. Benéztünk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

mezobal1410
mezobal1410
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2011. október 14., 15:10
0 hozzászólás. 

Teltházas nézősereg előtt – igaz, hogy a hétre kiírt rendezvény nyolckor kezdődött – rövidfilmmel indított Székelyudvarhely első gólyabálja, melynek idén is az UFF nagyterme adott otthont.

mezobal1410

Fotó: Csedő Attila

Ahogy a tavalyi beavatókon megszokhattuk a videós kezdet elmaradhatatlan – így indult a Bugja TV műsora, azaz az Eötvös József Szakközépiskola gólyabálja.

A gólyatánc után eskütételre és térdre kényszerítették a kezdő középiskolásokat. Parancsolat parancsolatot követett és mindenre felesküdtek, ami szent, de főleg arra, hogy az első szabály mindig és minden körülmények között érvényes: a végzősnek mindig igaza van.

A Bugja tévé induló műsorszámainak szereplői természetesen a kilencedikesek lettek. Az első adásban számított a megjelenés, az öltözet és nem utolsó sorban a bemutatkozás.

Mint egy igazi valóságshowban, smsben is lehetett szavazni, sőt megérte, hiszen nyereményt kaptak a legszerencsésebb voksolók.

mezobal1410

A juhfej, akarom mondani, a jófej párok fejéssel kezdtek. A négylábú Riskából kellett kihozni a maximumot, ami jelen esetben egy faoszlopokon álló négyzet alakú, tejet adó alkalmatosság volt. Aki jól cibálta a műcsicseket, annak lett a legtöbb pontja. A vederbe kispriccelő tej mennyisége döntött az ifjoncok sorsáról.

Gyilkos számok – jelentette be a műsorvezető páros a következő megpróbáltatást. A becsapós kérdések, mint például a „ha megelőzöd a második versenyzőt hányadik leszel" néhol kifogott a parasztnak öltözött gólyákon.

mezobal1410

Reklámmal folytatódott a Bugja Tv adása,

ez ebben az esetben is a nézőket érintette. Akik helyesen válaszoltak, azok Széfet nyithattak, melyben nyereményt találtak. Közben a gólyák levedlették a paraszt gúnyát és a Született feleségekre ébredtek.

A soron következő adáselem szerint a hölgy résztvevőknek szépítkezniük kellett. Ez még nem is jelent nehézséget, de mindezt sötétben elérni elég megterhelő. A lányok ügyesen vették az akadályt, míg a fiúk hajcsatot guberáltak a publikumtól. Nem babra, hanem időre ment a játék – egy perc alatt a legtöbbet összegyűjtő diák lett a nyerő. A megpróbáltatás itt még nem ért véget, hiszen a kisminkelt lányokra újabb feladat várt:

ha szépek lettek, akkor főzhettek.

A férfiak szívéhez a gyomrukon keresztül vezet az út – hangzott el az alapigazság, de biztosan nem hagymapucolásra gondoltak a közhely kitalálói. A gólyabál szervezői viszont igen, mégpedig úgy, hogy semmilyen segédeszközt nem adtak a gólyalányoknak, így kézzel pucolták a hagymafejeket.


Ezek megőrültek – tudatták a következő feladat címét. Milyen férfiak lennénk, ha nem lenne jó a lyukérzékünk? Erre keresték a választ, avagy egy üvegbe kellett belelógatni a fiúk derekára kötött írószert. Céloztak, majd megetették párjukat banánnal, csak hogy a tárgynál maradjunk. Persze nem is lenne beavatási szertartás, ha nem csavartak volna egyet a próba mikéntjén a szervezők. Egész pontosan bekötött szemmel kellett elfogyasztani a fiú bal kezében tartott banánját.

Miután minden a helyére került elgondolkodtak az ifjak, a szó legszorosabb értelmében – következett a Többet ésszel című játék. Eszperente nyelven kellett eszeskedve megfelelni. A rendelkezésre álló idő öt perc volt. Amíg a gólyák a tévé képernyőjén izgultak, addig lottószámot sorsoltak a műsorvezetők.

mezobal1410

A tévécsatornák elmaradhatatlan kelléke, a WS Teleshop is megelevenedett, melyben a tinédzserek beszélőkéjükkel kellett, hogy eladják a rájuk tukmált tárgyakat. Mint például az üres tusfürdős dobozt, a kiégett villanykörtét, az üres a videokazettát, a fél pár gumicsizmát, ütött-kopott tányért, törött tükröt vagy a kiszakadt pólót.

Ha azt gondolták, hogy ennél rosszabb nem jöhet, akkor tévedtek, mert

végigsöpört az X-Traktor a termen,

a mezős pároknak karaokézniuk kellett, és hogy a zenétől ne távolodjunk el, rögtön tánctudásukat is megvillanthatták a kilencedikesek. Nem is akárhogyan: összekötözött lábaik mellett a lufikra is ügyelni kellett. Összecsomózták a lányok bal, a fiúk jobb lábát és a külső végtagokra lufit erősítettek. Akinek a léggömbje tovább bírta, az volt a befutó helyett a betáncoló.

mezobal1410

A finálé előtt a végzősök is táncra perdültek, majd kihirdették az eredményt, a telefonos voksokét. Végül a zsűri is döntött: a harmadik helyen az 1-es fiú, Szabó Levente és a 6-os lány, Máthé Szílvia végzett, a képzeletbeli dobogó második fokára Orbán-Bakk Ricsi (3-as) illetve Fodor Győrfi Karolina (2-es) versenyző állhatott, míg a korona Kovács Endre (13-as) és Szávu Beáta (10-es) fejére került. A kijáró elismerést és a stafétának számító gólyakirály, gólyakirályné címet a 2009/2010-es idény győzteseitől kapták meg a legrátermettebb kilencedikesek. Az UFF nagyterme még nem zárta kapuit, hisz az est bulival folytatódott.

A Bugja TV gólyabáljáról még van egy kazalnyi képünk. Ide kattints a többi fotóért.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."