Itthon » Ifjúság

Limbó-lázban égtek a retrógólyák

Péntek este ismét megtelt az ifjúsági ház nagyterme. Ezúttal a kósosok avatták fel a középiskola első évében járó diákjaikat. Retrósodott gólyabálban voltunk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

KosGolyabal2011
KosGolyabal2011
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2011. november 05., 15:56
0 hozzászólás. 

Bezzeg a mi időnkben nem így volt – ezt a mottót is választhatták volna alcímnek a Retrosokkra keresztelt gólyabálnak, azonban a beavató ceremónia elején a kisfilmben elhangzottak azért nem állták volna meg a helyüket, merthogy az ő idejük most van, azaz péntek este volt.

KosGolyabal2011

Fotó: Csedő Attila

Mint minden gólyabál, ez is a kilencedikesek táncával indult, majd az eskütételre szólították a friss középiskolásokat, sőt megígértették velük, hogy majd ha végzős sorba érnek, akkor ezeket ők is betartatják. Fogadom, hogy a „cigiseknek mindig őrt állok", „a kamerákat és a kapusokat kijátszom" – hangzott a gólyáktól. Sőt a végére az ifjoncok még a tizenkettedikesek jelenlétét is megköszönték.

A felesküdött diákok ismerkedtek a közönséggel, ennek ékes példája a bemutatkozás volt, amelyet rímbe szedve adtak a közönség tudomásra. Olyan mondatok is elhangzottak, mint például: ha bejövök, jelölj a Facebook-on, de a jellemző az "én nyerem meg a gólyabált!" volt. Ez utóbbira hat pár vállalkozott és rögtön a mélyvíz következett.

KosGolyabal2011

Fanyarú vagy inkább savanyú sorsra jutottak a jelentkezők, hiszen limbózva kellett elfogyasztani a lécre aggatott tíz citromszeletet. A tánctudás, hajlékonyság és torkosság próbáját kiállva hangjukat, pontosabban szinkronizáló tehetségüket vették górcső alá. Majd újra táncparketté változott a színpad, ezúttal a végzősök ropták a retro muzsikára. Pördültek a pöttyös szoknyák, szólt a Csókkirály.

Hogy állnak a gólyák hangilag? – tette fel a kérdést a műsorvezető páros. Erre a választ természetesen a következő feladat teljesítése adta. Jöhetett a karaoke.

Videó: Koszta Ferenc

Ha azt hitték az ifjoncok, hogy a citrom-limbóval megszabadultak a tánctól, akkor nagyot tévedtek, ugyanis a következő megpróbáltatás is erről szólt. Kaptak páronként egy tojást és azzal egyensúlyozva rophatták a kiválasztott zenére. mondanunk sem kell, hogy a tojás nem a zsebben kapott helyett, hanem kettőjük homloka közt. Harminc másodpercük volt ezzel evickélni és közben a retródallamokra figyelve lépegetni.

A feladatok sora itt véget ért. A zsűri összegzése előtt az est sztárvendége, Zsók Levente szórta a poénokat, majd a végső sorrend érkezett.

KosGolyabal2011

A pontszámok alapján a hat párból a harmadik helyen a 2-es páros, Norbi és Orsi, míg a másodikon az ötös, Klaudia és Huba végzett. A gólyakirályi illetve királynői címet, és egyben a kiváltságot, hogy a kósosokat a Városi Gólyabálon képviselhessék a hármas pár nyerte el: Ilyés Melinda és Károly Tamás.

A buli a helyszínen folytatódott, ahol DJ Rokai felelt a hangulatért.

A limbózó gólyákról készült fotógalériát ide kattintva találod.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."