Itthon » Ifjúság

Civil-közéleti iskolát szervez az UFF és a MIT

Hamarosan rajtol az Udvarhelyi Fiatal Fórum (UFF) és a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) Közéleti Vándortábor című programja. Jelentkezz te is!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Itthon_Ifjusag
Itthon_Ifjusag
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. február 02., 11:30
0 hozzászólás. 

Négy hétvégét felölelő, népfőiskolai (civil-közéleti iskola) keretben szervezett képzéssorozatról van szó, melyben a képzéscsomag mellett tájékoztató, felkészítő és oktató/nevelő jellegű előadások is helyet kapnak.

Itthon_Ifjusag

A Közéleti Vándortábor célja az, hogy a fiatalok érdeklődését felkeltse többek között a civil szféra és a társadalmi szervezetek, a közszereplés és a közéleti kérdések, továbbá az önkéntesség iránt, mindezekkel elősegítve közvetlen tájékozottságukat az aktív állampolgárság és a részvételi demokrácia terén.

A képzéssorozaton olyan témákkal foglalkoznak, amelyek gyakorlati jelentőséggel bírnak az ifjúság számára, továbbá olyan szakmai előadásokkal, amelyek nem szerepelnek a középiskolai és/vagy egyetemi oktatásban, hanem az iskolán kívüli, nonformális, élethosszig tartó tanulás céljaira, illetve módszereire épülnek. A hétvégi képzések és előadások tervezett meghívottai erdélyi előadók/képzők és közéleti személyiségek lesznek.

A négy rendezvény helyszíne Székelyudvarhely és környéke, időpontja, és a képzések/előadások kerettémái a következőek:

1. Civil szféra/társadalmi szervezetek, szervezetépítés/szervezetmenedzsment, emberi erőforrás menedzsment (Human Resources – HR), önkéntesség
Székelyudvarhely, február 17-19.

2. Kommunikáció, médiakapcsolatok, közönségkapcsolat (Public Relations – PR)
Székelyudvarhely, március 9-11.

3. Pályázatírás, projektmenedzsment, forráskutatás/forrásszerzés
Székelyudvarhely, március 30 - április 1.

4. Civil/politikai érdekképviselet, konfliktuskezelés, problémamegoldás
Szováta, április 20-22.

Továbbá szó lesz szociológiai/politológiai alapismeretekről, civil/politikai szféra ismérveiről, helyi és központi adminisztráció (önkormányzat/parlament) működéséről, diák és emberi jogokról.

A Közéleti Vándortábor állomásain egyenként 25 fiatal (16-25 év között) vehet részt. A Vándortáborban való részvétel ingyenes, ahogyan a képzések anyagai is térítésmentesen állnak a fiatalok rendelkezésre. A képzések időtartamára teljes ellátást biztosítanak (étkezést és igény szerint szállást).

A képzések végén a résztvevők vizsgát tesznek, amelyet oklevéllel jutalmaznak.

A képzéssorozatra előzetes jelentkezés szükséges személyesen az UFF irodában vagy levélben az uff@uff.ro címen, február 15-ig.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."