Itthon » Ifjúság

Hárman, párban: a Gimi győzött a Mara bulin

Igaz, hogy nem beavatásról, sokkal inkább az utolsó megmérettetésről szól a tizenkettedikes diákok Marabulija, azért ugyanúgy zajlik, mint egy gólyabál. Nincs gólyatánc, de a próbák hasonlóak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

UFF_Marabuli2012
UFF_Marabuli2012
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. március 31., 15:46
1 hozzászólás. 

Öt középiskola részvételére számítottak a szervezők, sajnos két suli lemorzsolódott (nem derült ki miért), így a Gimi, a Refi és a Palló három-háromfős csapata mérte össze talpraesettségét péntek este.

UFF_Marabuli2012

Mesterségem címere elnevezést kapta az idei Mara buli, ahol mind a zsűri tagjai, mind pedig a feladatok is kissé másként „szóltak" mint eddig. Például a közönség soraiból került ki az ítélőszék három tagja – rajtuk kívül Tóth Ágota a Fit Feel, valamint Zólya Imola az UFF részéről bíráskodott.

A csapatok háromfős legény- és leánysága egy nővérből, egy úszóedzőből és egy énekesből állt. Nőké az elsőbbség, ezért az asszisztensnőknek álcázott diákok próbálkoztak először. Személyre szabott feladatot kaptak, mindenki egy cetliről tudta meg, hogy mit kell elkövessen a zsűri kegyeiért. Így esett, hogy a refis lány teljeskörű vizsgálatot hajtott végre a közönségből találomra kiválasztott páciensen. A beteg hamar megvált ruháitól, így a nővérke gyorsan átnézte a testet: gombás vizsga is volt – jelentsen ez bármit. Az aranyérvizsgálathoz is elég bátor volt a jelentkező...

UFF_Marabuli2012

A gimis nővérke nem az egészségügyi tudását, sokkal inkább a vonzerejét villogtatta. A helyzetmegoldós játék szerint a kiválasztottat kellett elcsábítani, majd az orvosi szobába kísérni - mondanunk sem kell, hogy ez gyorsan történt. Nem úgy, mint a pallós leányzónál, aki az iromány szerint életmentésre adta a fejét, pontosabban a száját. A szituációs gyakorlatot nem gyorsan, hanem villámgyorsan oldották meg a publikum nem kis örömére. Természetesen a beteg túlélte mindhárom helyzetben.

Másodjára az úszóedzőket szemelték ki, akik testhezálló feladatot kaptak: úgy kellett a lélegzetet visszatartani, hogy miután megúszta a fulladást, még egy rövid nyelvtörőt is el kellett mondani. „Meddig bírod visszatartani a levegőt?" - kérdezte a műsorvezető páros és már egy vödör vízbe nyomták fejüket a versenyzők. Szusszanás helyett/mellett pedig jöhetett a fejtörő.

UFF_Marabuli2012

Sztároké a színpad – a harmadik próbán, mivel két Lady Gaga és egy Ganxsta Zolee jelentkezett, imitált példaképük zenéjére rázhatták, ha akarták, ha nem. Mindezt úgy, hogy ismét a közönséget vehették igénybe. Rövid, rögtönzött casting után – némi megbeszélés azért belefért – már a világot jelentő deszkákon állva dudorászták és táncolták a produkciót. A refisek zúzós Gagát, a pallósok ganxstás csörgést, míg a gimisek – talán a legügyesebben - mixelt Alejandrót nyomtak.

Az utolsó küzdelemben minden csapattagra szükség volt, ezúttal a közönség hátradőlve nevethetett a jelentkezőkön. Egy-egy történetet kapott mindenki, de úgy, hogy amíg egyiküknek elmondták a sztorit, addig a másik két játékos elhagyva a termet zenét hallgatott. A feladat nehézsége abban állt, hogy ki mennyire tudja továbbadni a hallottakat úgy a többieknek, hogy a végén a rövid cselekmény minél kevesebbet változzon. Szájról szájra terjedt a sztori, ebben az esetben csak a történet és bizony-bizony a végére nem mindig az sült ki, amit először hallottunk.

UFF_Marabuli2012

A nem túl népes és néha nem túl aktív közönség is kipróbálhatta magát, illetve a memóriáját, elmesélve a hallottakat. Közben a zsűri döntött és a részvételi számból kiindulva mindenki a dobogón végzett: első helyen a Gimi hármasa, másodikon a Refi triója, míg a harmadikon a pallósok végeztek. Bulival koronázták meg az idei Mara bulit is.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
pek
2012-03-31 21:47:19
Gratulálok a gimis csapatnak! Ők a legjobbak!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."