Itthon » Ifjúság

Ismét az udvarhelyi „thrash-véreihez” jön a Remorse

Újabb koncertözön vár a rockzene kedvelőire a hétvégén: pénteken és szombaton öt zenekar lép fel a Thunder Rock Clubban. A Remorse énekes-gitárosával beszélgettünk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

koncert
koncert
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. április 11., 13:35
0 hozzászólás. 

Pénteken a marosvásárhelyi Kontrax és az udvarhelyi Shadows csapnak a húrok közé a Thunderben, míg szombaton három magyarországi csapat, az Ad Astra, a Remorse és a 213 Slayer Tribute Band koncertezik. Mindkét nap 21 óráig ingyenes a belépő, utána tíz lejes belépőt kell fizetni.

A Remorse zenekar már többször járt a Thunderben, rengeteg barátjuk, rajongójuk is van Udvarhelyen, ahogy arról az itt készült videók is tanúskodnak. Többek között erről beszélgettünk az igen kemény thrash-metalt játszó zenekar énekes-gitárosával, a frontember Oláh Zsoltival (a képen balról az első).

koncert

 

Többször voltatok koncertezni az udvarhelyi Thunderben, valóságos baráti, illetve rajongói körötök alakult itt ki - minek köszönhető ez, mivel fogta meg egymást a közönség és a zenekar?

Köszi a lehetőséget előre is, szerintem a közös zenei stílus, a thrash-metal szeretete és az erdélyi rockerek nyitottsága, fanatikussága az, ami fontos. Nálatok még értékelik az élő zenét, és persze mi is értékeljük az ilyen közönséget, rengeteg barátot szereztünk nálatok, jó dumálni mindig a haverokkal, no és az áfonyapálinka is ludas lehet ebben...


A Remorse egyike a legrégebbi magyar thrash-metal bandáknak - hogyan és mikor kezdődött a történet?

1987-ben kezdődött, idén 25 éve kis kihagyással folyamatosan koncertezünk, dolgozunk, thrasherkedünk, a baráti társaság és a zene szeretete itt is a motiváció, no és a nagy thrash-zenekarok hatása, akikkel már nagyrészt sikerült játszanunk - Exodus, Slayer, Testament, Death Angel, stb. Próbáltunk minél jobban megtanulni kezelni a hangszereinket.


Mennyire sikerült külföldön is zenélni, hanghordozóitokat terjeszteni?

Mivel magyar nyelven énekelünk, csak olyan területek jöhettek jobban szóba, ahol beszélik ezt a nyelvet, viszont néha nagyon pozitív meglepetések érnek, például 2010-ben Kárpátalján meglepően sokan ismerték a dalainkat. Visszajelzést kaptunk azért távolabbi országokból is, pár darab biztosan eljutott messzebbre is. Zenélni a magyarlakta területeken már mindenhová eljutottunk lassan és még szeretnénk is menni.


Hány olyan rockfesztivál van ma Magyarországon, ahol az utóbbi években rendszeresen felléptetek? Hát a határokon túli magyar területeken?

A Székelyföldi Rockmaratonon egy darabig rendszeresen játszottunk, itthon a Tokaj-Hegyelja, de sajnos ez a tendencia csökkenőben van mostanában, mindenhová a külföldi zenekarokat próbálják hívogatni, de remélem ez majd megfordul lassan.


Tudomásom szerint te könyvtárosként dolgozol - miket olvasol szabadidődben és ezeknek a könyveknek a világa kötődik-e valamennyire a zenekar világához?

Rendszergazda voltam a könyvtárban, most már a Városi Múzeumban dolgozom gyűjteménykezelőként. Viszont szeretek könyveket olvasni, mostanában rockzenével kapcsolatos életrajzi könyveket olvasgatok, mint például a Slayer története, Lemmy Killminster sztorija, de régebben próbáltam mindent elolvasni, ami fontos.

A zenekarhoz nem kötődik szerintem semennyire, mi az élethelyzetekből merítjük a dalszövegeinket, Pati rocktestvérünk segítségével. Ő jó ideje az USA-ban él, de mégis hasonló dolgokat ír mint én, mert ott sem sokkal jobb a helyzet.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."