Sajtótájékoztatót tartott Szathmáry Zsuzsánna férje

A polgármesterjelölt úgy érzi, sikerült kimaradnia a politikai sárdobálásból.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Bunta01

Leköszönt Bunta

Péntek délután beiktatják az új polgármestert, Bunta...
Gálfi Árpád és felesége mindenkivel kezett fogott fotó: Szabó Attila, Balogh Réka

Itt az új városvezetés - élő

Pénteken megalakul Székelyudvarhely új tanácsa,...
Jakab Áron Csaba

Folytatódik a boszorkányüldözés az RMDSZ-ben?

Az RMDSZ állítólag sokkot kapott, Jakab Áron Csaba...

Az asszony férje fotó: Gál Előd/archív
Az asszony férje fotó: Gál Előd/archív
szerkesztoÍRTA: BÁLINT KINGA KATALIN
2016. május 27., 14:50
0 hozzászólás. 

„Asszonyt nem ültetünk az asztalhoz, mert Elena lesz belőle" − mondta a pártfüggetlen polgármesterjelölt, majd áttette a felesége kávéját a sajtós asztal mögötti, kisebb asztalhoz. Ez lehetne egy hímsovén anekdota is, de a jelenet valóban lezajlott péntek délelőtt a Gondűző szálloda konferenciatermében.

Szathmáry Zsuzsánna táplálkozási tanácsadó férje, aki négy éve önkormányzati képviselőjelöltként, most pedig polgármesterjelöltként szállt harcba a szavazók bizalmáért, beszámolt az elmúlt hetek kampánytörténéseiről, és előrebocsátotta, hogy a mondandója után bármit meg lehet kérdezni tőle.

Szemtől szembe a szavazókkal

A korábbi óvodavezető és férje nemrégiben közösségi akciókon vett részt, s a férj szerint igyekezett inkább a közvetlen kapcsolatot keresni a szavazókkal. Ennek megfelelően nem csak a szlogenjüket („Az Ön akarata leszek") pufogtatták, hanem tanácskozásokra, sporteseményekre, túrákra hívták az érdeklődőket.

A kétgyerekes édesanya férje érzi a választók támogatását, de azt is, hogy az emberek „már szeretnének választani", és sokan még nem döntötték el, hogy kit. A férj úgy véli, minden jelölt népszerűségi indexe körülbelül 25 százalékos, és a nagy pillanatban, június 5-én majd a szimpátia lesz a döntő a voksolás tekintetében.

Nem bánják, hogy a választópolgárok más jelöltek rendezvényeire is elmennek, sőt: úgy vélik, csak akkor lehet felelősségteljes döntést hozni, ha mindegyik érveit meghallgatják. Ugyanakkor meggyőződésük, hogy nem a jövőre vonatkozó tervek, hanem az eddigi megvalósítások, tapasztalatok és ajánlások a fontosak a választások előtt, akárcsak egy állásinterjún.

Együtt dolgoznak más jelöltekkel

A kampánybeli tapasztalataik pozitívak: a szejkei patakmeder-takarítás során úgy érezték, bebizonyosodott, hogy más jelöltekkel is tudnak együtt dolgozni, még a politikával is viccelődtek. Sportszerűnek érzik részükről az eddigi kampányt, mivel úgy vélik, nem a sárdobálás volt a stratégiájuk, és így folytatnák tovább is a kampányt.

A szavazókat arra buzdítják, ne a népszerűségi felmérések alapján voksoljanak, mert az ilyen felmérések készítésénél mindenkinek "maga felé hajlik a keze". A saját statisztikájuk szerint a férjet az általuk megkérdezett emberek nyolcvan százaléka támogatja, de ezt nem érzik relevánsnak, mert nem mindegy, hogyan választják ki a megkérdezett embereket.

Nagy veszteségből kis veszteséget

Újságírói kérdésre a Krónika erdélyi magyar közéleti napilap vezetéséről is beszélt, hiszen a napilap berkeiből nem túl pozitív véleményeket hallani a volt vezérigazgatóról. A táplálkozási tanácsadó férje megerősítette, valóban vannak olyan suttogások, hogy ő vitte volna csődbe a céget, de ő 2007-ben költözött végleg Udvarhelyre, a csőd pedig évekkel később ütött be, mert az utódai azt hitték, hogy a szekér majd magától megy.

Az ő vezetése alatt a napilap havi több tízezer dolláros veszteségét 1500 dollárosra sikerült lefaragni − mondta el Szathmáry Zsuzsánna hitvese, hozzáfűzve, megérti, hogy az alkalmazottaknak fájt, ha pár napot késtek a fizetések, de olykor nagyon nehezen lehetett kiszorítani a bérüket.

Megtudtuk azt is, hogy az Udvarhelyi Híradó korábbi ügyvezetője, Köllő Bálint is nála kezdte pályafutását, és az ott tanultakat ültette át az Udvarhelyi Híradó igazgatásába.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."