Itthon » Politika

Továbbra is ködös, ki az ellenzék jelöltje

Az EMNP nem zárja ki az együttműködést a továbbiakban, de Jakab Attila állítja, most hallotta először, hogy Lukács polgármesternek készül.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Az EMNP nem zárja ki az együttműködést
Az EMNP nem zárja ki az együttműködést
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2016. február 26., 19:06
1 hozzászólás. 

Az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt meglehetősen titokzatos, ami a polgármesterjelöltjüket illeti. Konkrét személyt egyik párt sem nevezett meg, de mindkét udvarhelyi szervezetvezető azt nyilatkozta egy korábbi beszélgetésben, hogy közös, független jelölt indításán gondolkodnak, aki az utóbbi évek pártpolitikájában nem vett részt, és aki nem politikusként, hanem jó városgazdaként dolgozna.

Lukács László az uh.ro-nak adott interjújában, amelyben megerősítette, hogy igaz a szóbeszéd, miszerint polgármesternek készül, azt mondta, mindenképp függetlenként indul, de az már sokkal inkább elfogadható lenne, ha a két párt összefogásából létrejöhetne egy olyan választási koalíció, amely őt mint független jelöltet tudná támogatni.

Jakab Attilát, az EMNP székelyudvarhelyi szervezetének elnökét ennek apropóján kérdeztük, hogy Lukács lenne-e az ellenzék titokzatos jelöltje, ám Jakab azt válaszolta, hallott a szóbeszédről, miszerint Lukács indulna, de a hivatalos bejelentésről eddig nem tudott.

„Nem folytattunk ezidáig semmiféle tárgyalást azzal kapcsolatban, hogy ő esetleg a mi támogatásunkat kérné, igényelné. Nincs kapcsolatunk jelen pillanatban Lukács Lászlóval. Hogy majd esetleg úgy döntünk-e, hogy őt támogatjuk, ezt most nem tudom megmondani" – mondta Jakab.

Hozzátette, nem tudja, hogy ez a profil – az előző évek pártpolitikájától független, jó városgazda – illik-e rá, mert annyira nem ismeri, de ezidáig sem ő nem igényelte a Néppárt támogatását, sem a Néppárt nem kérte őt fel, hogy képviselje az érdekeit.

Jakab szerint még korai elárulnia, ki lesz a jelöltjük. Gálfi Árpádot, az MPP helyi elnökét a cikk megjelenéséig nem értük el.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jutacs
2016-02-27 16:18:07
Azt azért nem hiszem el, hogy a legszékelyebb városban nem akad egy igaz székely ember, aki méltó polgármester lehetne, és kénytelen Udvarhely egy jöttmentet kinevezni saját feje fölé.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."