Itthon » Civilek

Kitüntették Zepeczáner Jenőt

A nyugalmazott múzeumigazgató, helytörténész a Magyar Tudomány Napja ünnepén, november 10-én vette át az Udvarhelyszéki Tudományért-díjat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Zepeczáner Jenő vehette át a rangos elismerést.
Zepeczáner Jenő vehette át a rangos elismerést.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. november 13., 14:10
0 hozzászólás. 

Hatodik alkalommal szerveztek ünnepnapokat városunkban a magyar tudomány és annak jeles képviselői tiszteletére. A november 9 - 10. között lezajlott rendezvénysorozat záróakkordja az a gálaest volt, amelyen átadták az Udvarhelyszéki Tudományért-díjat. Az elismerést és az azzal járó plakettet és oklevelet azok a személyiségek kapják, akik munkásságukkal hozzájárultak a térség tudományos életének öregbítéséhez, gazdagításához.

Az idei díjátadó ünnepségnek a Művelődési Ház adott otthont november10-én, szombaton este 7 órától. A Cantuale együttes fellépésével színesített gálán az Udvarhelyszéki Kultúráért-díjat városunk közismert és köztiszteletben álló polgárának, Zepeczáner Jenő helytörténésznek, a Haáz Rezső Múzeum nyugalmazott igazgatójának Szőcs Endre, a rendezvénysorozat egyik szervezője, ötlet- és házigadája, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont igazgatója nyújtotta át.

A díjazott tevékenységét, tudományos kutatómunkáját dr. Pál-Antal Sándor akadémikus, történész, nyugalmazott levéltáros, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja méltatta. Az est résztvevői a fenti, Zepeczánerről készült kisfilmet tekinthették meg. 

A Magyar Tudomány Napja – Székelyudvarhely 2012 rendezvénysorozatot Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala és az Areopolisz Egyesület közösen szervezte.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."