Itthon » Civilek

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a szegénységben élő családoknak. A Dávid Ferenc téren lesz az adománygyűjtés.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
mariaut

A téma a székely El Camino

Konferenciát tartanak a tervezett útvonalról. A...

egymilliocsillag2017
Fotó: Gyulafehérvári Caritas Facebook oldala
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2018. október 12., 10:15
0 hozzászólás. 

Hagyományosan, immár a tizedik éve, hogy a Caritas minden év októberében megszervezi az Egymillió csillag a szegényekért szolidaritási akciót. Ekkor mécsesekkel világítanak meg egy-egy közteret, ahol minden egyes meggyújtott gyertya jelképes sorsvállalás a nélkülözőkkel.

Lehetőség mindenki számára, hogy kifejezze: fontos számára a közösség és érdekli a szegény emberek sorsa.

Tavaly több mint 4.700-an mentek el, a helyszínen elhelyezett perselyekben 41.095 lej gyűlt össze, és ezekből az adományokból körülbelül 600 nehéz sorban élő család és egyedül élő idős személy részére készített a szervezet élelmiszercsomagokat, így tette szebbé a nélkülözők karácsonyi ünnepét.

Idén, október 12-én, pénteken este 6 és 8 óra között ismét felragyognak az együttérzés lángjai Erdély 11 településén: Marosvásárhelyen a Színház-téren, Csíkszeredában a Majláth Gusztáv Károly téren, Gyergyószentmiklóson a Művelődési Központ előtt, Székelyudvarhelyen a Dávid Ferenc téren (Bethlen negyedi park), Székelykeresztúron a központban, Bereckben a kultúrotthonban, Marosszentgyörgyön a Szent György téren, Szovátán a Petőfi Sándor téren, Erdőszentgyörgyön a Művelődési Ház előtt, Gyergyóalfaluban a Petőfi Sándor Művelődési Házban (itt a rendezvény október 13-án, szombaton zajlik), Petrozsényben a színház melletti parkban.

Mutassuk meg, hogy nem vagyunk közömbösek a nehezebb sorsú embertársaink iránt! Együtt idén is segíthetünk – írják az eseményre hívó közleményben a szervezők.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."