Itthon » Civilek

Több mint kétezren bicikliztek a Szejkefürdőre

Újabb rekordot döntött az udvarhelyi majális: délelőtt több mint kétezer személy ment biciklivel a Szejkefürdőre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

buntalis-9289
Fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. május 01., 15:24
0 hozzászólás. 

A szervező polgármesteri hivatal számításai szerint 2200 személy ment kerékpárral majálisozni a Szejkére – mint délután megtudtuk, ennyi személyt regisztráltak és ugyanennyi karszalagot osztottak ki a polgármesteri hivatal munkatársai. A biciklisek menetoszlopa rendőri felvezetéssel a tavalyi útvonalon haladt: Bethlen Gábor utca – Kisköved – Dávid Ferenc tér – Céhek utcája – Bethlen Gábor utca – Vásártér utca – Sas utca – Mező utca – Orbán Balázs utca – Szejkefürdő. Az első kerékpáros tömeg a városközpontból indult, majd a Bethlen-lakótelepre beérve hozzájuk csatlakozott a Dávid Ferenc térnél összegyűlt több száz biciklis.

A gyakorlatilag nyári időjárás is sokakat kicsalt a szabadba: kora délutáni becslés szerint mintegy ötezer ember fordult meg a szejkefürdői majálison. Nemcsak a biciklisek felvonulásával egyidőben, hanem utána is több százan, gyalog, autóval, illetve az alkalomra indított autóbuszokkal érkeztek a helyszínre az udvarhelyiek, ahol zenei rendezvények és humorprodukció színesítette az igen emelkedett hőmérsékletű és (később) hangulatú nyári délutánt.

Mától újra látogatható a Szejkefürdői Ásványvíz- és Fürdőmúzeum, az alkalomra Marx József fotográfus hagyatékából válogatott egy kiállításravalót a múzeum: a fényképésznek a hatvanas-hetvenes években székelyföldi fürdővárosokban (Szováta, Borszék, Tusnádfürdő, Székelyudvarhely) készült fotóit lehet megtekinteni a bejárati teremben. Több felvétel látható a negyven-ötven évvel ezelőtti Szejkefürdőről is.

A sétatéri minifocipályán este az Edda együttes zárja Székelyudvarhely idei majálisát.


címkék:

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."