Itthon » Civilek

Legrangosabb versenyüket tartják a pipások

Az udvarhelyi pipázók tíz éves tevékenységét koronázza meg eddigi legjelentősebb rendezvényük. Több mint hatvan versenyzőt várnak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

pipa-02
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. május 23., 10:33
0 hozzászólás. 

Leggfontosabb rendezvényére készül a Székelyudvarhelyi Polgári Pipaklub: a fennállásának tíz éves évfordulóját tavaly ünneplő társaság szombaton, május 25-én délután a Küküllő Szálloda földszintjén (a Szarkakő- és a Budvár-termekben) tartja a tizedik Lassúsági Pipaszívó Versenyt. A verseny egyben a Magyar Nemzeti Bajnokság második fordulója (a háromfordulós bajnokság első felvonását márciusban tartották Budapesten, a harmadik megmérettetés pedig ősszel lesz Debrecenben), Orosz-Pál Levente klubelnök szerint ezért is nagyon nagy megtiszteltetés, hogy a Magyar Pipaszövetség itt rendezi a fordulót. A verseny előtt a szövetség elnöke, Bajusz Géza fogja ismertetni a szabályokat.

pipa-03

Orosz szerint tizenkét csapat több mint hatvan pipása versenyez majd egyéniben és csapatban, az udvarhelyi klub két csapattal nevez be. Itt lesz egy női és egy férfi világbajnok is, többek között Debrecenből, Szekszárdról (két-két csapat is jön ezekről a településekről), Budapestről, Szentgotthárdról jönnek a pipázók.

A regisztráció 15 órakor kezdődik, a verseny egy óra múlva indul a szabályzat ismertetésével, illetve az eszközök (minden benevező egy egyedi, nagykőrösi Szabó-pipát kap, három gramm Mac Baren Vanilla Cream dohányt és két szál gyufát) kiosztásával kezdődik. Öt perc alatt lehet felkészülni a versenyre (dohány megtörése, pipa meggyújtása), majd következik a gyújtás és a verseny – a pipásoknak az első tíz percben nem szabad vizet sem inniuk. A verseny két órát biztosan eltart, mert a legjobbak több mint két óráig is tudják szívni a pipát – a különböző kategóriákban azok lesznek a győztesek, akiknek a legkésőbb alszik ki a pipájuk. Este ünnepélyes díjkiosztó lesz, amin egy néptánccsoport és a Szomszédnéni Produkciós Iroda humortársulata is fellép.

Az udvarhelyi pipaklub tagjai korábban is rendeztek hasonló versenyeket, illetve rendszeresen részt vesznek Európa- és világbajnokságokon.

Be lehet nevezni a versenybe!

Az egyéni versenyre bárki benevezhet, Orosz-Pál Levente szerint eddig ezt négyen tették meg, de további jelentkezőket várnak. A benevezési díj 100 lejbe kerül, ezért a versenyző megtarthatja a versenypipát, részt vehet az ünnepi vacsorán, illetve minden benevező különböző ajándékokban is részesül, a jó eredményt elérők pedig különdíjakat is kapnak.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."