Itthon » Civilek

Segíts morzsányit a Három Hegynek

Érdekes, eredeti ötlettel rukkolt elő a Három Hegy Ifjúsági Egyesület. A terv megvalósulásához elég egy hangyányi segítség.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

haromhegy-gyujtes-0701
600 euró=600 hangya. Fotó: GGD
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. július 01., 17:34
0 hozzászólás. 

A három udvarhelyszéki település, Béta, Dobó, Vágás meséit, mondáit, legendáit, anekdotáit akarja megmenteni a feledéstől a Három Hegy Ifjúsági Egyesület. A helyi kincsek gyűjtését a helybéli önkéntesekre, főleg fiatalokra bízzák, ők járnak majd házról-házra és keresik fel azokat az idős embereket, akik még őrzik a településhez kötődő régi legendákat, meséket, ízes anekdotákat.

Az összegyűjtött történetekről, a mesélőkről hang-és képanyag is készül, a legvégén pedig egy, a helybéli iskolások rajzaival illusztrált könyv, amit 150 példányban terveznek megjelentetni és amelynek kiadásához már most támogatókat keresnek.

A projekt, amelynek Az Óperencián innen, Három Hegyen túl nevet adták, több lépésben valósul meg. Szeptemberben Hét próba címmel szerveznek programot az iskolásoknak, a tulajdonképpeni gyűjtést pedig november második felére időzítették, addig a mezei munkák zöme befejeződik, mondta el honlapunknak Gál Barna, a Három Hegy Ifjúsági Egyesület vezetője, ötletgazda.

Reményei szerint a gyűjtés két hónap alatt, január végéig befejeződik, és ha sikerül a könyv kiadásához szükséges 600 eurót összegyűjteniük, akkor februárban már kézbe lehet venni a kiadványt, amely „hasznos a pedagógusoknak, újdonság a gyermekeknek és érdekes a felnőtteknek".

Mindehhez nem csak csapatmunkára van szükség, hanem anyagi támogatókra is. Ezért ötletüket a SZKA által létrehozott Give-Get-Do! adománygyűjtő honlapon tették közzé, a projekt részletes leírásával egyetemben.

A 600 eurót összegyűjteni nem egyszerű, Gál Barniék elindították a „hangyaprojektet". Kigondolták, hogy „morzsánként", azaz egy euróval is lehet támogatni az ötletet. „600 támogató, hatszáz euró, és az elképzelés, hogy hálából minden támogató, azaz „hangya" fotója felkerül a kiadvány hátsó borítójára"- mondta honlapunknak Gál Barna.

Akinek tetszik az értékmentő ötlet és segítene, kattanjon a Három Hegy Ifjúsági Egyesület Facebook-oldalára vagy hívja a 0744-939360-as telefonszámot.


címkék:

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."