Itthon » Civilek

Hálát adtak a terményért Székelykeresztúron

A Székelykeresztúri Unitárius Egyházközség az Őszi hálaadás ünnepén negyedik alkalommal tartott terménybemutatót.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Őszi Hálaadás, Székelykeresztúr
Jutott mindenkinek a bőség kosarából. Fotó: Mikó Ferenc
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. október 01., 12:18
0 hozzászólás. 

Ez termett Isten áldásával – tisztesség adassék a földműveseknek címmel tartottak terménybemutatót szeptember utolsó vasárnapján Székelykeresztúron. Az Őszi hálaadás ünnepén az unitárius gyülekezet két, úrvacsoraosztás istentiszteleten vett részt és vett úrvacsorát. Ezt követően a Barátság Gyülekezeti házban a terménybemutató következett, ahol házi kenyér, egy korsó bor, illetve egy zöldségekkel, gyümölcsökkel gazdagon megrakott kosár megáldásával kezdődött az ünnepség.

„Zöldségtermesztők, gyümölcstermelő és feldolgozók, gyógy- és fűszernövény feldolgozók valamint méhészek jöttek bemutatni az idei termésüknek legjavát, és meghívottunk volt a nemrég megnyílt tejfeldolgozó üzem is. Nyolc csapat várta a vendégeket finomabbnál finomabb falatokkal, melyek között volt birkapörkölt, túrós puliszka, disznópörkölt, csirkepaprikás, kolozsvári káposzta és csöröge"- számolta be Mikó Ferenc segédlelkész.

Az ebédet kulturális műsor követte, amelyet Kakucsi Zsuzsánna szavalata nyitott, majd a segédlelkész méltatta a földművesek és feldolgozók munkáját. Beszédében alapgondolatként a magvető példázatát olvasta fel, és ehhez hasonlította a mezőgazdász életét és kérte Isten áldását munkájára.

őszi hálaadás, Székelykeresztúr

Az ünnepet a Székelykeresztúri Unitárius Ifjúsági Egylet A mosolygó alma című népmese bemutatásával tette még hangulatosabbá és Lőrinczi Eszter szavalata zárta. Volt tombolasorsolás, amelynek főnyereménye egy mangalica malac volt. A jó hangulatú rendezvény végén a szervezők emléklappal köszönték meg a kiállítóknak, főzőknek és támogatóknak a részvételt.

A számtalan jó visszajelzés, a boldog emberek, a mulatozó éneklők látványa örömmel töltött el bennünket, és Istennek adunk hálát, hogy szép idő mellett jó hangulatot tudtunk teremteni a közösségi összejövetelnek. Reménykedve nézünk a következő terménybemutató elébe, és bízunk, abban, hogy jövő őszi hálaadáskor is gyönyörű terményekért tudunk majd köszönetet mondani az Úrnak"- zárta derűlátón beszámolóját Mikó Ferenc segédlelkész.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."