Itthon » Civilek

Vidd haza Mikát, Barnit, vagy Macit!

Öt kutya ugrál egy udvarhelyi kertben – egyik aranyosabb, játékosabb, mint a másik. Egy közös tulajdonságuk van: mindannyian az utcáról jöttek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

kutyak-1697
Fotók: Csedő Attila, videó: Szasza
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. március 11., 15:05
0 hozzászólás. 

Az Ebremény Egyesület több mint két éve foglalkozik a gazdátlan kutyák és macskák mentésével – nemes, ugyanakkor embert próbáló feladat, hiszen befogadni, ideiglenesen tartani, majd örökbe adni nem egyszerű feladat.

kutyak-1693

A képre kattintva fotógaléria nyílik

A székelyudvarhelyi Kodolányi Enikő kisgyerekkora óta állatbarát. Mindig van saját kutyája is, de állandóan legalább három-négy kutyát istápol. Ő az a hölgy, aki évek óta a legjobban szívén viseli a gazdátlan ebek sorsát Székelyudvarhelyen.

Támogatók segítségével gondozza az utcáról hozzá került ebeket, évek, hónapok óta eteti, állatorvoshoz viszi az állatokat. Nem egyedül, hanem barátaival együtt végzi ezt a tevékenységet. Meglátogattuk, játszottunk a kutyusokkal, megmutatjuk, íme.

A Mika névre hallgató szukát szopós kölykeivel együtt találták egy Tábor-lakótelepi játszótéren. A kölykök gazdihoz kerültek, a kétéves kutya most Enikőnél van.

kutyak-1728

Eleven állat, a kertbe is csak láncon lehet egyelőre kivinni, mert könnyen átlép a szomszédhoz. Nyilván vissza is jön, mert érzi a biztonságot.

Barni pánikolt, Maci bokorban lakott

Barni a Lidl áruház parkolójában futkározott pánikba esve, keservesen vonyítva múlt szombaton. Enikő elmondása szerint annyira ijedt volt, hogy minden bizonnyal nem kóbor kutyaként született, csak gazdája szélnek eresztette.

kutyak-1772

Barni talán a legelevenebb a mostani kutyák közül, bár még most is látszik rajta, hogy fél valamitől, néhány nap alatt még nem nyugodott meg teljesen

Maci a Malom és a Sziget utcák találkozásánál, egy tujabokorban „lakott" – Enikő néhány napja onnan csalogatta el.

kutyak-1681

A két kis Bolha közül az egyik szuka (barna), a másik kan (fekete), kb. hat hetesek, őket az egyesület egyik barátja találta, az életüket mentette meg. Az ennyire kis kölykök anya nélkül (vagy gyakran anya mellett is) elpusztulnak.

kutyak-1669

Nem lesznek nagytermetűek, kis vagy közepes gombócok maradnak. Nagyon kicsik, alig látszanak ki a fűből, de pajkosak, játékosak.

ebek1

Van még két kutya az Ebremény egyik barátjánál, illetve szintén kettőt ideiglenesen fogadott örökbe egy hölgy - neki hálás köszönet jár ezért az egyesület részéről. Előbbiek Marci, egy féléves kan, ő már nem lesz sokkal nagyobb, a mögötte látható szuka kb. egy éves lehet, ő már kifejlett példány.

kutyak-1702

A kutyáknak te is gazdájuk lehetsz. Mindannyian ivartalanított, oltott, tisztán és jól tartott kutyák, s csupán annyi a követelménye Enikőnek, hogy a kutyáért vállaljon felelősséget és tartsa megfelelő körülmények között a jövendőbeli gazda.

Amennyiben megszeretted, és szeretnéd megtartani őket, telefonálj az Ebremény Egyesületnek a 0740-192162-es telefonszámra. Egy kedves kutya sok örömet és boldogságot tud hozni az életedbe!

Nézegesd még a cuki kutyákat, kattanj a további képekért!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."