Itthon » Civilek

Indul a székely Milky Way

Sok városi gyerek nem látott még fejést, ezért tej- és sajtkóstolással egybekötött kerékpáros túrákat szervez az Élő Szövet és az EKE.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

milkyway
milkyway
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2014. május 22., 17:04
0 hozzászólás. 

Ötször visz kerékpáros bocilátogató túrára az EKE és az Élő Szövet Alapítvány ezen a nyáron.

A Tej Útja Karaván volt a mostani, azonos nevű kerékpártúrák ihletforrása, melynek során 23 falu 600 gazdájával találkoztak Nagy-Küküllő Mezőgazdasági Szövetkezet (keresztúri tejgyár) valamint az Élő Szövet képviselői.

„Arra gondoltunk, hogy ezeket a találkozókat a lakossággal is kellene rendszeresítenünk, innen jött a biciklitúrák ötlete a gazdákhoz" – közölte motivációját Bara Ágnes, az alapítvány marketingtanácsadója.

Az útra vállalkozó biciklisek tehát olyan gazdákhoz látogatnak el Udvarhelyszék különböző vidékein, akik a keresztúri tejgyárnak biztosítják a nyersanyagot. Azokat várják, akiket érdekel, hogyan működik egy esztena, egy bivalygazdaság, vagy milyen a hagyományos, háztáji állattenyésztés, és a helyszíneken is megkóstolnák a házi termékeket.

Juhsajtból van a hold

Nagyjából 50 kilométeres távokat járnak be oda-vissza a bringázók, az első alkalom május 31-én, szombaton lesz, ekkor a Nyikó-mentén tekernek végig az érdeklődők. Reggel 9-kor indulnak, ha esik, ha havaz.

„Nincs esős idő, csak túl rövid esőkabát" – véli Kiss Tibor, a programban partnerséget vállaló Erdélyi Kárpát Egyesület udvarhelyi szervezetének alelnöke, az EKE biztosítja ugyanis a túravezetést.

A Tej útja túrasorozat 5 hónapig, azaz Szent Mihály haváig tart, de jövőben újrázni szeretnének – mondták a szervezők, akik szerint nem sok az 50 kilométeres táv biciklivel, műúton.

A kirándulások egésznaposak, kóstolókkal egybekötöttek, hogy a városi emberek is lássák, tudják, hogy a tehenek finom, természetes helyi füvet fogyasztanak a legelőn, nem pedig abrakot a pajtában – jegyezte meg Bálint Sándor, a keresztúri tejgyár képviselője.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."