Itthon » Civilek

A hét kedvence: Laca

Lacát és két kistestvérét egy dubából dobták ki egy cégudvarra. Az állatbarátoknak köszönhetően azonban már szerető otthonra várnak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Lacától és két testvérétől meg akartak szabadulni, de megmenekült
Lacától és két testvérétől meg akartak szabadulni, de megmenekült
szerkesztoÍRTA: BÁLINT KINGA KATALIN
2016. április 14., 15:23
0 hozzászólás. 

Noha egyesek csak problémát látnak bennük, a gazdátlan állatok valójában túlélők. Borzalmas körülmények között kell boldogulniuk, elvadultan csatangolnak az utcákon, s a kóbor életet kevesen ússzák meg bántalmazás nélkül.

A legvédtelenebbek közülük a magukra hagyott kölykök, amelyek sokszor az ivartalanítás elmulasztása miatt jönnek a világra, s gazdáik megpróbálnak megszabadulni tőlük. Az EbRemény Állatvédő Egyesület viszont mindent megtesz azért, hogy a legjobb gazdit kutassa fel a kis kedvenceknek, akikből mind hűséges barát válhat. Az ő kutyusaikat mutatjuk be hétről-hétre.

Laca két és fél hónapos kan kutyus, akit az Infopress előtt dobtak ki egy dubából, két testvérkéjével együtt. A kapus értesítette az állatvédőket, akik gondozásukba vették a kis szőrmókokat. Nagyobb termetű kutyus lesz. Féregtelenítették, és megkapta az első oltását is. Nagyon barátságos és játékos kis négylábú – tudtuk meg Király Krisztinától, az Ebremény tagjától.

Az egyesület ideiglenes befogadókat keres, erről a lehetőségről a 0740-192162-es telefonszámon lehet érdeklődni. Ezenkívül nemrég közzétettek egy ismertetőt arról, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni az örökbefogadás előtt, hiszen minden esetben azt veszik számításba, hogy védenceik a lehető legjobb helyre kerüljenek.

Az útmutatót alább olvashatják, az Ebremény gondozásában álló többi kedvencet Facebook-oldalukon tekinthetik meg.

Egy kutya/cica életre szól!

Örökbe fogadás előtt gondolja át a következőket:

- Rendelkezik-e olyan állandó lakhellyel, ahol biztos, hogy az együtt élők közül mindenki szeretne kutyát?

- Ha albérletben lakik, a bérbeadó beleegyezett-e a kutyatartásba / költözés esetén tud-e továbbra is gondoskodni az állatról?

- A kutya átlagosan 10-15 évig, vagy akár tovább él; tudja-e biztosítani ellátását és állatorvosi – ne adj' isten műtéti – költségeit élete végéig?

- Tud-e vele eleget foglalkozni, főleg, ha kölyök? Tudja-e alapvető engedelmességre tanítani, pórázhoz szoktatni, sétáltatni?

- Ha benti kutyus, képes-e türelemmel szobatisztaságra nevelni, a lakásból naponta legalább 2-3 alkalommal sétálni vinni?

- Ha nyaralni vagy esetleg hosszabb időre elutazik, megoldható-e az állat elhelyezése/ellátása?

- Ha kertben tartott kutya, stabil-e a kerítés, hogy azon ne tudjon kitörni vagy kiugrani?

- Van elég türelme ahhoz, hogy megismertesse a kutyával a világot, és megtanítsa őt a szükséges dolgokra?

- Tisztában van azzal, hogy az Ebremény Egyesületnél lévő kutyák többsége talált kutya, múltjuk nem ismert? Több kutya bántalmazott, hányatott sorsú, sok-sok türelemre van szükségük, hogy bízzanak az emberekben.

Csak akkor javasolják, hogy kutyát tartson, ha a kérdések többségére igennel válaszolt. Mivel védenceik sok esetben ideiglenes befogadóknál vannak, előzetes időpont-egyeztetéssel lehet megnézni őket.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."