Itthon » Civilek

Elindítják a harmadik virágháborút

Nem akármilyen csatára készül az udvarhelyi polgármesteri hivatal: 12500 muníciót küld a frontra.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Elvileg csütörtöktől adhatók le az igénylések a virágokra. Fotó: archív
Elvileg csütörtöktől adhatók le az igénylések a virágokra. Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. május 12., 09:44
0 hozzászólás. 

A szervezők, a helyi polgármesteri hivatal és a Városi Könyvtár a tavalyinál is több virágot osztanak ki az igénylőknek: összesen 12500 muskátlit és egynyári virágot kaphatnak magánszemélyek, illetve az utcafrontra néző ablakkal rendelkező cégek és intézmények.

A program célja az udvarhelyi utcakép megszépítése. Ennek részeként idén 86 oszlop kap virágdíszítést, de nyolc nagy virágpiramis és tizenegy gömb alakú virágtartó is szépíti majd a várost, emellett növelik a beültetett virágfelületet – áll a polgármesteri hivatal közleményében.

A program részeként idén is megtartják a több kategóriában zajló versenyt. Az első kategóriában a legszebb virágos erkélyeket és utcafrontra néző házablakokat versenyeztetik, ehhez 9 muskátlit és 9 egynyári virágot igényelhetnek díjmentesen. A három legszebb virágos otthon elismerésben részesül: első díj 1000, a második 500, a harmadik díj pedig 300 lej értékű virágutalvány, amely egy éven keresztül, akár részletekben is levásárolható.

A második kategória a virágos közösségi tér: erre lakószövetségek, egy vagy több tömbház lakói jelentkezhetnek, akik a tömbházak körüli zöldövezetet szeretnék beültetni 90 darab egynyári virággal. Ugyanennyi virágot kap, aki a ház előtti, utcára néző kertjét szeretné kidíszíteni. A legszebb alkotásokat 1000, 500, illetve 300 lej értékű vásárlási utalvánnyal jutalmazzák, amely kerti növényzetre (cserjékre, fákra) váltható be.

A cégek és intézmények versenyen kívül kapcsolódhatnak be a programba, előbbiek legfeljebb 18, utóbbiak (iskolák, egyházak, társintézmények) 100 darab egynyári virágot igényelhetnek.

A program ütemezése:

Az igénylőlap hamarosan letölthető a polgármesteri hivatal honlapján, illetve igényelhető a városháza udvarán felállított információs pontnál, ahol az igénylések is leadhatók. Elektronikus formában a viragosudvarhely@gmail.com címre lehet elküldeni az űrlapot, május 16-ától 23-áig.

A virágok kiosztása május 24-én kezdődik meg a városháza udvarán, május 28. és július 24. között szépülnek az erkélyek és zöldövezetek, július 25. és augusztus 7. között a szervezők előzetes egyeztetés szerint végignézik és lefotózzák az alkotásokat. Az eredményhirdetést az augusztus végi Szent István-napokon tartják meg.

További információk kérhetők a 0748­–234 824­-es telefonszámon, illetve a viragosudvarhely@gmail.com címen.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."