Itthon » Civilek

Legyél jófej, ültess fát!

Pótolni szeretnék a vihar által kiszakított fákat. A növényt ingyen kapod, csak kérd, ültesd és locsold.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

szentegyhazafaultetes15ufo
Faültetési akció kezdődik, fotó: archívum/Egyed Ufó Zoltán
szerkesztoÍRTA: UH.RO/SAJTÓKÖZLEMÉNY
2017. augusztus 29., 11:25
0 hozzászólás. 

Őszi faültetési kampányt hirdet a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal. Az igénylő lakosok ingyen kapják majd a díszfákat és díszcserjéket a tömbházak körüli zöldövezetekbe, ugyanis fontos lenne pótolni a vihar által letört és kiszakított fákat.

Persze, minden tömbház köré egy bizonyos mennyiség, három darab fa és öt darab cserje igényelhető. A fák közül hárs, juhar, kőris, szivarfa és díszszilva választható, ezeket egymástól minimum 4-5 méteres, az épülettől 3 méteres távolságba kell ültetniük a lakóknak. A cserjék közül is lehet válogatni, van aranycserje, lonc, mályvacserje, japánbirs, tűztövis, gyöngyvessző és borbolya. Ültetéskor ezek között is kell hagyni 2-3 méter távolságot.

A hivatal emberei kiszállítják a növényeket lombhullás után, október végén, de ezeket szeptember 15-ig kell igényelni az itt található űrlap kitöltésével. Az ültetési helyről előzetesen egyeztetnie kell a lakóknak a hivatal embereivel a 0266 208 145-ös telefonszámon, vagy az office@udvarhely.ro e-mail címen, esetleg a városházán.

Az előre megegyezett napon szállítják ki a növényt az igénylő lakóknak, akiknek aláírással kell igazolniuk, hogy átvették azt, majd még aznap el kell ültetniük. A lakóknak kell kiásniuk az ültetőgödröket (80x80x80 centiméter a fák, 50x50x50 a cserjék esetében), amelyeket ha nem találnak rendben a hivatal munkatársai, nem adják át a növényeket.

A lakóközösség legfontosabb feladata az öntözés. A növényeknek néhány évre van szükségük, hogy begyökeresedjenek. Ahhoz, hogy egészségesek és életerősek maradjanak, tavasztól őszig hetente legalább egyszer 20–30 liter vizet szükséges a tövére tölteni, száraz időszakban a gyakoriság és vízmennyiség növelhető. Az öntözés hatékonysága miatt ajánlatos tölcsért kialakítani a növény köré.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."