Országos » Gazdaság

Mégsem kap mindenki korábban fizetést

Csak azok a közalkalmazottak kapják meg húsvét előtt a bérüket, amelyek ezt igényelték - közölte Eugen Teodorovici pénzügyminiszter.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

nyugdijhusvetra
Csak azok, akik előre kérték. A kép illusztráció.
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2018. április 05., 15:49
0 hozzászólás. 

„Nem adhatjuk ki a fizetést annak is, aki nem kéri. Akik nem igényelték, nem kapják meg hamarabb a bérüket" - fogalmazott a tárcavezető, hozzátéve, hogy a minisztériumokkal folytatott egyeztetést követően miniszteri rendeletben szabták meg, mely közalkalmazotti kategóriáknak utalják a bért április 5-én. Voltak olyan minisztériumok, amelyek azt kérték, hogy az alárendeltségükbe tartozó alkalmazottaknak ne folyósítják a fizetésüket csütörtökön - mondta még Teodorovici.

Ecaterina Andronescu szociáldemokrata párti szenátor a téma kapcsán nyilatkozva megerősítette, hogy a tanügyi alkalmazottak bérét csak április 14-én utalják. „Ezen már nem lehet változtatni egyik napról a másikra" - tette hozzá. A szenátor úgy tudja, az oktatási minisztérium nem fejezte be a bérek újraszámolását - ami a március 1-jétől érvényes fizetésemelés nyomán vált esedékessé -, ezért nem utalja korábban a béreket.

Viorica Dăncilă kormányfő kedden azt nyilatkozta, a nyugdíjakat nem utalják ortodox húsvét előtt, a közalkalmazottak azonban megkapják a fizetésüket a héten. A szerdai kormányülés elején a miniszterelnök felszólította az illetékes tárcavezetőket, sürgősen tisztázzák a bérek kifizetésével kapcsolatos helyzetet, nyújtsanak világos tájékoztatást az állampolgároknak.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."