Itthon » Ifjúság

Kialszik a fény a Mokkában

Az Udvarhelyi Fiatal Fórum és a Székelyudvarhelyi Europe Direct Információs Iroda immár ötödik éve rendszeresen megszervezi városunkban a Föld Óráját.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. március 28., 16:05
0 hozzászólás. 

Idén a Mokka Kávéházzal partnerségben, Kapcsolj ki és kapcsolódj ki! felhívással egyórás gyertyafényes, hangulatos estét ígérnek. Március 31-én 20 óra 30 perc és 21 óra 30 perc között minden székelyudvarhelyit arra bíztatnak, hogy vállaljon be egy árammentes estét, cserébe hangulatos közösséget és kávéházi kedvezményeket ajánlanak.

Kikapcsolunk, amit lehet, így csatlakozva a 60 perces áramtalanításhoz – mondta az uh.ro-nak Somogyi Attila a Székelyudvarhelyi Europe Direct Információs Iroda vezetője.

Reméljük, hogy minél többen csatlakoznak a világméretű kezdeményezéshez, és Székelyudvarhely háztartásaiban a hivatalos időkereten túl akár több óráig is elhúzódik majd az árammentes időszak.

Otthoni környezetben nem kell mást tenni, mint legalább egy órára lekapcsolni a villanyokat, gyertyát gyújtani és a tévénézés helyett inkább beszélgetni a családdal, barátokkal. Az UFF és a Europe Direct Központ erre nyújt lehetőséget a Mokka Kávézóban, ahol hangulatos zongoraszó mellett ülik majd a Föld Óráját.

A Föld Órája (Earth Hour) 2007-ben indult hódító útjára Sydneyben, Ausztráliában, amikor is 2,2 millió család és üzleti vállalkozás kapcsolta le a villanyokat egy órára. Egy évvel később az esemény már globális fenntarthatósági mozgalommá vált, több mint 100 millió ember és 35 ország részvételével. 2008-ban már elsötétült a Golden Gate híd San Francisco-ban, a római Kolosszeum, illetve a Vár és a Lánchíd Budapesten, jelképezvén egy olyan ügyet, amely minden órával egyre sürgetőbbé válik.

A Föld Órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, amely megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Az akcióban arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket.

Az akció kiegészül egy másik felhívással is, melynek lényege, hogy tegyünk fogyasztás-csökkentési, környezetvédelmi fogadalmat az év többi napjára is.

A tavalyi Föld Óráján is elsötétül a világ számos jól ismert, ikonikus épülete, látványossága, az akcióhoz pedig több mint egy milliárd ember csatlakozott nemre, származásra, vallásra, generációra és földrajzi távolságra való tekintet nélkül, mert egy valami mindenkiben közös: a bolygó, ahol élünk.

Több, mint 135 ország vesz részt a Föld Órája 2012 akcióban. Ez a szám napról napra növekszik, ahogy az emberek ráébrednek, hogy egy egyszerű cselekedettel is komoly eredményt lehet elérni.

A Föld Órája a remény és a tettek üzenete. Mindenki változtathat. Csatlakozz a Föld Órájához Te is, kapcsold le a világítást 2012. március 31-én, szombaton, 20 óra 30 perckor.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."