Itthon » Intézmények

Hétfőtől nem közparkoló a kórház területe

Új parkolási rendszer bevezetésével kísérletezik a városi kórház, hétfőtől működik a sorompós beléptetés.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kossuthfoterkeresztezodes

Vigyázni kell a főtéren

Átrendezték a kirakóst, megváltozott a forgalom.
fogorvosi-ugyelet-kikep

Fogorvosi ügyelet a hétvégén

Az október 27-re és 28-ra érvényes fogorvosi ügyeletet...
lombtalanitas

Nincs, amit csinálj a sok falevéllel?

Érdemes várni egy kicsit vele, mert elviszik. Tudd megj...

korhaz0214 01
Mától csak befele lehet menni a főbejáraton
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. január 08., 09:19
1 hozzászólás. 

„Új dolog számunkra is, meg kell szokjuk, de ha megszokjuk, akkor egészen otthonos lesz a rendszer" – jelentette ki portálunknak Lukács Antal kórházigazgató arra a kérdésünkre, hogy a friss tapasztalatok alapján hogyan működik az autók beléptetési és parkolási rendszere.

A legfontosabb, hogy az autós (látogató, beteg, stb) a bejárat előtt elhelyezett szerkezetből egy beléptetési eszközt (zsetont) vesz ki, autójával bemegy a kórház területére, ahol parkolóhelyet keres.

Amennyiben negyven percnél kevesebbet marad, nem kell fizetnie semmit, de ha ezt 15 perccel meghaladta, már egy lejt kell befizessen távozáskor a portásfülkében elhelyezett pénztárgépbe, a belépőt pedig leadja. Minden tizenöt percben újabb egy lejt fizet. A kifizetés után van egy tíz percnyi türelmi idő, ami alatt köteles elhagyni a kórház területét.

Lukács szerint már az első nap voltak olyanok, akik kihasználták azt, hogy az előttük haladó autó előtt felnyílt a sorompó, egyszerűen utánamentek és így jöttek ki a hátsó kapun (mától ugyanis csak a Tábor utcára nyíló kijáraton lehet elhagyni a kórház területét, a főbejáraton nem).

Természetesen vannak kivételek – mint Lukács hangsúlyozta, például az olyan betegek, akik a kezelőorvosuk javaslatára több időt töltenek a kórházban, nem kell fizessenek a parkolásért.

Szabályozásra viszont azért is szükség volt, mert nagyon sokan közparkolónak használták a kórház udvarát – egy lejért több órát tartózkodtak bent úgy, hogy semmi közük nem volt a kórházhoz, sem betegek, sem pedig látogatók nem voltak.

A környéken nehézkes a parkolás (körforgalom, jelzőlámpa-rendszer, buszmegállók vannak), ezért sokan tartották autójukat a kórházi parkolóban. „A kórháznak nem kötelessége biztosítani a parkolást" – jegyezte meg Lukács Antal.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hopsz
2013-01-08 10:34:07
végre!
Nagyon nagyon helyes. Lépésről lépésre, de legyen már rend és civilizált megoldás a városban!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."