Itthon » Intézmények

Üres lakások a Kórház-lakótelepen

Ki lehet bérelni az egyszobás szociális lakások közül néhányat, rászorulókat várnak a városházára.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kossuthfoterkeresztezodes

Vigyázni kell a főtéren

Átrendezték a kirakóst, megváltozott a forgalom.
fogorvosi-ugyelet-kikep

Fogorvosi ügyelet a hétvégén

Az október 27-re és 28-ra érvényes fogorvosi ügyeletet...
lombtalanitas

Nincs, amit csinálj a sok falevéllel?

Érdemes várni egy kicsit vele, mert elviszik. Tudd megj...

szocialis1
Kis helyen is lehet lakni
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. május 03., 15:51
0 hozzászólás. 

A Kórház negyedi Cekend bejárat – egy vagy két személy számára alkalmas – bérelhető, 9 négyzetméteres szociális lakásaira az igényléseket május 17-ig lehet benyújtani, áll a polgármesteri hivatal felhívásában.

A hivatal honlapjáról letölthető típusnyomtatványt, illetve az azon megnevezett szükséges iratokat e héttől lehet leadni a hivatal 10/11-es irodájában.

Ráduly Mihálytól, az Urbana igazgatójától megtudtuk, hogy összesen 11 lakás áll üresen, ezeket fogják kiosztani. Tíz a Cekend bejárat 6. szám alatt, egy pedig a 4. szám alatt üresedett meg az elmúlt időszakban különböző okok miatt – utóbbiak között volt elhalálozás, kilakoltatás, vagy a bérlők elköltöztek. Ráduly elmondta, hogy több különleges eset is volt, például egy idős, beteg nő nagyon sok szemetet halmozott fel a lakásában, a kilakoltatás után azt is el kellett szállíttatni.

Bekuckózhatsz, ha...

Azok az egyének, vagy legtöbb kétfős családok részesülhetnek szociális lakásban, amelyeknek az elmúlt 12 hónapban az egy főre eső átlagjövedelme nem haladta meg az országos átlagbért, mely az önkormányzati határozat elfogadása előtt, esetünkben 2016. januárjában 1943 lej volt. De nem is lehet kevesebb, mint 350 az egyének, illetve 500 lej a kétfős családok esetében. Családtagnak nevezhető az egyazon háztartásban élő férj, feleség, gyerek és szülő.

szocialis3

Nem kaphatnak szociális lakást azok, akiknek van saját lakásuk, 1990. január 1-je után eladtak lakást, állami segélyben részesültek, hogy lakást építsenek vagy vásároljanak, vagy pedig más, állami alapból kiutalt lakást bérelnek. Csak azok a személyek élhetnek szociális lakásban, akik jelenleg is érvényes székelyudvarhelyi állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkeztek 2016. január 1-je előtt.

A szociális lakásokat egy kritériumrendszer alapján ítélik oda, amelynél figyelembe veszik a család jövedelmét, iskolázottságát, családtagok egészségi állapotát, családi állapotát (házas, özvegy, elvált stb.), munkahelyi régiséget, az igénylési dosszié leadásának dátumát, a jelenlegi lakhely területét, és hogy nevelőintézetből érkezett, vagy pedig gyereket örökbefogadó családról/személyről van-e szó.

Javul a helyzet

A Kórház-lakótelep két tömbházában összesen 150 egyszobás lakás van, ezeknek nincs saját vécéjük és zuhanyfülkéjük, a lakók a közös vizesblokkokat használják. Szabó Jenő lakószövetségi elnök szerint amióta az Urbana felújította a két tömbház vizesblokkját, valamint mérőműszereket szereltetett a tömbházakba, jóval kevesebb gond van e téren, mint korábban, amikor az is előfordult, hogy kénytelenek voltak lezárni a meleg vizet, akkora volt a lakók által felhalmozott tartozás.

szocialis2

Szabó szerint rászorulók, nehéz körülmények között élő emberek élnek az említett két tömbházban, de lényegesen javult a helyzet az öt évvel ezelőtti állapotokhoz képest. Az elfogyasztott hideg víz mennyisége felére, a meleg víz pedig harmadára csökkent. Tudomása szerint jelenleg mintegy 150 személy lakik a két tömbházban.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."