Itthon » Intézmények

Városszerte tisztogatást végez a hivatal

Elkezdődött a tavaszi nagytakarítás a város területén, március 15-ig végeznének is a főutcákkal.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kossuthfoterkeresztezodes

Vigyázni kell a főtéren

Átrendezték a kirakóst, megváltozott a forgalom.
fogorvosi-ugyelet-kikep

Fogorvosi ügyelet a hétvégén

Az október 27-re és 28-ra érvényes fogorvosi ügyeletet...
lombtalanitas

Nincs, amit csinálj a sok falevéllel?

Érdemes várni egy kicsit vele, mert elviszik. Tudd megj...

tavaszitakaritas
Fotó: Polgármesteri Hivatal / Lőrincz Csaba
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. március 06., 12:12
0 hozzászólás. 

A polgármesteri hivatal Városgazdálkodási Osztálya és a RDE cég néhény napja elkezdték a tavaszi takarítást a városban. A Városháza tér, a Kossuth Lajos utca, a II. Rákóczi Ferenc és a Tomcsa Sándor is kész van a közleményük szerint. A napokban a Bethlen Gábor, a Villanytelep és a Tompa László utcák kerülnek sorra.

Amennyiben az időjárás engedi, március 15-ig befejezik a város főutcáinak a teljes takarítását. A szociális segélyben részesülők a közmunkaprogram részeként elsőször a Sétateret tisztítják meg. Az általános takarítás során portalanítják az utcai bútorzatokat, így megtisztulnak a parkolást gátló oszlopok és az utcai szemetes kukák is. Mától a játszótereket is takarítják, leellenőrzik a játékokat, elvégzik a szükséges javításokat, homokkal töltik fel a homokozókat.

Március 22-én a víz világnapja alkalmából civil szervezetekkel és iskolákkal közösen a Varga-patak, a Fehéres, illetve a Szejke patak és a Nagy-Küküllő medrét tisztítják.

A lakótelepeken március második felében kezdik takarítani a járdákat és az utakat, az érintett szakaszokon forgalomkorlátozás és időszakos parkolási tilalom lesz érvényben, az ütemezésről a városháza értesítőt küld. A Városgazdálkodási Osztály arra kéri a lakosságot, hogy a fent említett időszakban járműveikkel ne parkoljanak a jelzett közterületeken, hagyják szabadon azokat. Az otthagyott és a munkálatokat akadályozó járműveket a Helyi Rendőrség segítségével elszállítják.

Felkérik a lakókat, hogy a tavaszi nagytakarítás idején a tömbházak, lakóházak körül végezzék el a lombtalanítást, a hozzájuk tartozó zöldövezetekben pedig szervezzék meg a takarítást. Az innen származó hulladékot helyezzék a szeméttárolók mellé, ahonnan a városháza elszállíttatja. Fontos, hogy a levágott ágak és gallyak ne keveredjenek a háztartási vegyes hulladékkal, hiszen azokat más-más gyűjtőkonténerben, más úton szállítják el. Múlt héten megkezdték a köztéri fáknak a metszését és a rózsatövek kihantolását is.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."