Itthon » Közélet

Nem jön többé kóla a Cekendről?

Asztalhoz ült a városvezetés, valamint a szeméttelep tulajdonosának képviselői. Azt sugallják, hogy nem lesz gond.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

rde1
Fotók: Polgármesteri Hivatal
szerkesztoÍRTA: UH.RO / KÖZLEMÉNY
2017. június 28., 14:30
0 hozzászólás. 

Székelyudvarhely városvezetése egy kivizsgáló bizottságot hozott létre az RDE Hargita Kft. szemétszállításával és szeméttárolásával kapcsolatos tevékenységében észlelt hiányosságok kivizsgálása érdekében, mivel az elmúlt hónapokban környezetvédelmi előírásokat is megszegő rendellenességek történtek. Az öttagú bizottság, élén Gálfi Árpád polgármesterrel, tárgyalóasztalhoz ült az RDE Hargita Kft. magyarországi tulajdonosának képviselőivel június 27-én – írja közleményében a polgármesteri hivatal.

rde2

A magyarországi tulajdonos képviselőivel a felmerülő problémákra, a hibák elhárításának műszaki megoldására kerestek megoldásokat, illetve egyeztettek a megvalósítható sürgős intézkedésekről. Mindannyian egyetértettek abban, hogy szorosabb együttműködés révén közösen kidolgozott és elfogadott stratégia alapján folytatják a munkát, rövid- és hosszú távú stratégiai szempontok figyelembe vételével, a környezetvédelmi előírások szigorú betartásával. Továbbá megegyeztek, hogy csökkentik a Cekend tetőre más régiókból szállított szemét mennyiségét, valamint intézkednek, hogy megelőzzék az utóbbi időben tapasztalt műszaki meghibásodásokat.

A város érdekeit szem előtt tartó szakmai tárgyalás mindkét fél értékelése szerint eredményes volt, amely által új alapokra helyezték a további együttműködés lehetőségének feltételeit.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."