Itthon » Intézmények

Öt öngyilkossági kísérlet egy hét alatt

Szerencsére egyiknél sem történt tragédia, illetve az utakon sem halt meg senki.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kossuthfoterkeresztezodes

Vigyázni kell a főtéren

Átrendezték a kirakóst, megváltozott a forgalom.
fogorvosi-ugyelet-kikep

Fogorvosi ügyelet a hétvégén

Az október 27-re és 28-ra érvényes fogorvosi ügyeletet...
lombtalanitas

Nincs, amit csinálj a sok falevéllel?

Érdemes várni egy kicsit vele, mert elviszik. Tudd megj...

ongyilkossagikiserlet1
Hárman gyógyszertúladagolással akartak véget vetni életüknek. Fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. március 13., 13:03
0 hozzászólás. 

A március 6. és 12. közötti időszakban a Hargita Megyei Mentőszolgálat munkatársainak statisztikája szerint huszonhét személyt szívproblémákkal vitt el a mentő, és hat szívinfarktus, illetve huszonkét agyvérzés is volt.

Harmincheten magas vérnyomás következtében kerültek kórházba vasárnap reggelig, de huszonhat szülő nőt is mentőautó vitt a szülészetre. A lázas esetek száma huszonkilenc volt, testi sértés miatt pedig tíz ember került kórházba. Vasárnap reggelig összesen hat közúti baleset történt a megyében, ezekben öt személy sérült meg könnyebben vagy súlyosan, halálos baleset nem volt.

A mentőszolgálat munkatársait tizenhárom pillanatnyi elmezavarban szenvedőhöz, illetve hat ittas emberhez és öt asztmás rohamhoz is riasztották.

Nehéz légzés miatt harmincketten, rángógörcs miatt négyen kerültek kórházba, de volt kilenc gyomorvérzés is. Hasmenés miatt öt embert vittek kórházba. Összesen öt öngyilkossági kísérlet történt, hárman gyógyszer-túladagolással, egy ember önakasztással, egy pedig vérerei felvágásával akart öngyilkos lenni. Mind az öt embert megmentették a mentősök.

Amennyiben súlyos lelki nehézségekkel küzd, az öngyilkosság gondolata foglalkoztatja, vagy közeli hozzátartozójának, ismerősének öngyilkosságra utaló jeleket fedez fel viselkedésében, forduljon valamely lelkisegély szolgálathoz.

Székelyudvarhelyen a telefonos éjszakai lelkisegély-szolgálattól kérhet segítséget a 0754-800 808 és 0723-800 808 telefonszámokon, – ingyenes konzultáción vehet részt a családsegítő szolgálatnál, vagy fordulhat az Erdélyi Életvédők Egyesületéhez.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."