Itthon » Kék fény

Az állatok nagyon megnehezítették a mentősök dolgát

Tusnádfürdőn két embert támadott meg a medve, de kutya, vipera, kullancs és a méhek is okoztak bonyodalmat. Ők a legtöbbet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

meh
Sok volt a méhcsípés a héten, fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. augusztus 06., 15:21
0 hozzászólás. 

A július 23-29. közötti időszakban a Hargita Megyei Mentőszolgálat munkatársainak statisztikája szerint huszonnégy személyt szívproblémákkal vitt el a mentő, két szívinfarktus, illetve tizennégy agyvérzés is volt. Magas vérnyomás következtében negyvenkét személy került kórházba vasárnap reggelig, és tizenöt szülő nőt is mentőautó vitt a szülészetre. Csonttörés miatt hét embert kellett kórházba vinni, testi sértés miatt tízet.

A lázas esetek száma huszonnégy volt. Vasárnap estig tíz közúti baleset történt a megyében, ezekben az átlagosnál sokkal több, összesen tizenkilenc személy sérült meg könnyebben vagy súlyosan.

A mentőszolgálat munkatársait

huszonhárom pillanatnyi elmezavarban szenvedőhöz, illetve tizenhárom ittas emberhez riasztották. Nehézlégzés miatt harminchárman, rángógörcs miatt heten kerültek kórházba. Hasmenéssel és tápcsatornai vérzéssel is négy-négy személy került mentőbe.

Négy személyt allergiás tünetekkel kellett kezelni, négyet pedig mérgezéssel, ők a Gyilkos-tó környékén fogyasztottak mérgesgombát. Negyvennégy traumás, öt epilepsziás, négy asztmás, illetve hat kómás eset volt a héten. Összesen tizennyolcan ájultak el a szóban forgó időszakban. Kápolnáson egy munkabaleset is történt, itt olvashatsz róla bővebben.

Az állatok sok bonyodalmat okoztak

a mentősöknek, Tusnádfürdőn egy megvadult anyamedve két emberre is rátámadt, egyikük nagy valószínűséggel műtétre szorul, a medve gyakorlatilag kiharapott egy darabot a bal mellkasából. Nem csak a medvetámadással, tizenegyen méhcsípéssel, egy személy kullancscsípéssel egy személy viperamarással, egy másik kutyaharapással fordult a mentősökhöz.

Öngyilkossági kísérletből is szokatlanul sok volt a megyében, hárman ereik felvágásával, négyen gyógyszerek túladagolásával próbáltak véget vetni életüknek, de a mentősök mind a hét esetben időben érkeztek a helyszínre.

Amennyiben súlyos lelki nehézségekkel küzd, az öngyilkosság gondolata foglalkoztatja, vagy közeli hozzátartozójának, ismerősének öngyilkosságra utaló jeleket fedez fel viselkedésében, forduljon valamely lelkisegély szolgálathoz.

Székelyudvarhelyen a telefonos éjszakai lelkisegély-szolgálattól kérhet segítséget a 0754-800 808 és 0723-800 808 telefonszámokon, – ingyenes konzultáción vehet részt a székelyudvarhelyi családsegítő szolgálatnál, vagy fordulhat az Erdélyi Életvédők Egyesületéhez.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."