Itthon » Kék fény

Még mindig mérgesek a darazsak

Egy embert sikeresen újraélesztettek, egyet pedig az öngyilkosságtól mentettek meg a múlt héten. A darázscsípés többeknél allergiás reakciót váltott ki.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

mentoauto-0324-07
Még mindig csípnek a rovarok, a magas vérnyomás is gyakori. A kép illusztráció.
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. október 08., 09:56
0 hozzászólás. 

A Hargita megyei Mentőszolgálat október 1. és október 7. közötti statisztikája szerint kilenc személy kapott szívinfarktust, huszonöt pedig különböző szívpanaszok miatt szorult segítségre. Magas vérnyomás miatt is sokan kerültek a mentőbe, szám szerint harmincnégy személynek volt ilyen problémája az elmúlt héten, agyvérzést tizenkilencen szenvedtek.

Szülő nőkhöz tizenöt alkalommal hívtak mentőt, tizenkét ember pedig csonttöréssel került kórházba. A különböző traumák miatt negyvenöt esetben kellett beavatkozniuk a mentősöknek, testi sértéssel öt személyt vittek be.

A megye területén hat autóbaleset történt, amelyekben kilenc ember sérült meg, de egyikük sem súlyosan, olyan is volt, aki visszautasította az orvosi ellátást – tudtuk meg a mentőszolgálat munkatársától.

Epilepsziás krízise öt személynek volt, harmincegyen belázasodtak, ittas állapotban tizennyolcan kerültek a mentőautóba, és ugyanennyien ájultak el az említett időszakban.

Pillanatnyi elmezavar tizenkilenc embernél lépett fel, hasmenés miatt két személy szorult segítségre, tíz másik pedig kómába esett.

Közterületről hat alkalommal riasztották a mentősöket, tizenhárom alkalommal már csak a halál beálltát tudták megállapítani, egy személyt azonban sikerült újraéleszteniük.

Rángógörcs miatt heten, felsőtápcsatornai vérzés miatt négyen kerültek a mentőautóba. Hat személynél darázscsípés váltott ki allergiás reakciót, illetve három másik embernél ismeretlen okból történt ugyanez. Azonosítatlan kémiai anyagok miatt két személy kapott mérgezést, egy másik ember pedig gyógyszermérgezést szenvedett.

Negyvenegyen nehézlégzésre panaszkodtak és fordultak segítségért, sárgaságot két személynél állapítottak meg.

Egy személy a vénáit felvágva próbált öngyilkosságot elkövetni, de sikerült időben közbelépni és megmenteni az életét – tájékoztattak a mentőszolgálattól.

Amennyiben súlyos lelki nehézségekkel küzd, az öngyilkosság gondolata foglalkoztatja, vagy közeli hozzátartozójának, ismerősének öngyilkosságra utaló jeleket fedez fel viselkedésében, forduljon valamely lelkisegély szolgálathoz.

 

Székelyudvarhelyen a telefonos éjszakai lelkisegély-szolgálattól kérhet segítséget a 0754-800 808 és 0723-800 808 telefonszámokon, – ingyenes konzultáción vehet részt a székelyudvarhelyi családsegítő szolgálatnál, vagy fordulhat az Erdélyi Életvédők Egyesületéhez.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."