Itthon » Intézmények

Csíkban is kaphatsz magyar személyit

A Csíkszeredai Főkonzulátuson is lehet igényelni a magyar személyazonosító igazolványt. Ráadásul ingyenesen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kossuthfoterkeresztezodes

Vigyázni kell a főtéren

Átrendezték a kirakóst, megváltozott a forgalom.
fogorvosi-ugyelet-kikep

Fogorvosi ügyelet a hétvégén

Az október 27-re és 28-ra érvényes fogorvosi ügyeletet...
lombtalanitas

Nincs, amit csinálj a sok falevéllel?

Érdemes várni egy kicsit vele, mert elviszik. Tudd megj...

szemelyi
Fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO / KÖZLEMÉNY
2017. május 09., 10:46
0 hozzászólás. 

Az okmány kiállítása minden esetben díj- és illetékmentes, azaz teljesen ingyenes – írja közleményében a Csíkszerdai Főkonzulátus. A kérelem beadásakor a kérelmező vigye magával érvényes magyar vagy román útlevelét, vagy román személyazonosító igazolványát, magyar lakcímkártyáját és honosítási okiratát, illetve - ha rendelkezésre áll - a magyar anyakönyvi kivonatot is.

A 14 év alatti kérelmezők esetében mindkét szülőnek jelen kell lennie a kérelem beadásakor. Ha személyesen csak az egyik szülő jelenik meg, a kérelemhez csatolni kell a másik szülőnek a közjegyző előtt tett, a személyazonosító igazolvány kiadásához hozzájáruló nyilatkozatát.

Az okmányokat Budapest Főváros Kormányhivatala állítja ki a jogosultak részére. Az elkészült személyazonosító igazolványok várhatóan az igénylést követő 4-5 héten belül vehetők át külképviseleten. Az állandó személyazonosító igazolvány 18 év alattiak esetében 3 évig érvényes, 18. életévüket betöltött kérelmező esetében pedig 6 évig.

A 65. életévet betöltött jogosult kérheti határidő nélküli érvényességi idejű személyazonosító igazolvány kiállítását. Az elektronikus személyazonosító igazolvánnyal kapcsolatos további információk megtalálhatók a www.eszemelyi.hu oldalon.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."