Itthon » Intézmények

Több mint száz fa tört le vagy dőlt ki a szerdai viharban

Összesítették az károkat a polgármesteri hivatalban, ebből szemezgettünk. Van baj elég.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kossuthfoterkeresztezodes

Vigyázni kell a főtéren

Átrendezték a kirakóst, megváltozott a forgalom.
fogorvosi-ugyelet-kikep

Fogorvosi ügyelet a hétvégén

Az október 27-re és 28-ra érvényes fogorvosi ügyeletet...
lombtalanitas

Nincs, amit csinálj a sok falevéllel?

Érdemes várni egy kicsit vele, mert elviszik. Tudd megj...

kidoltfaBalcescu
Ez csak egy a sok-sok kidőlt fenyőfa közül
szerkesztoÍRTA: UH.RO / HÍRSZERK.
2017. július 13., 14:56
1 hozzászólás. 

A polgármesteri hivatal munkatársai számba vették a szerda délelőtti vihar után bejelentett károkat, csütörtökön 12 óráig összesen 60 kárbejelentés érkezett a város területéről. A mérleg nagyon szomorú és elgondolkodtató.

Beázott a Múzeum, szinte leesett egy antenna

18 teljesen, 86 részlegesen kidőlt fát vettek számba, ezeknek a zöme fenyőfa. A Haáz Rezső Múzeum, a sportcsarnok alagsorai mellett négy lakóház és egy cég pincéjét öntötte el a víz, ami a délelőtti felhőszakadás után 34 garázsba is befolyt.

A Kisköved és Győzelem utca kereszteződésében levő fasort teljesen összetörte, illetve döntötte ki a vihar. Ugyanitt a szél egy villanyoszlopot is kimozdított a helyéből, valamint egy, a tömbház tetején található távközlési antennában is kárt okozott.

A Céhek utcában egy tömbháznak a tetejét rongálta meg a vihar, de szintén károkat okozott az Eötvös József Szakközépiskola bentlakásának a tetőszerkezetében. A Bethlen Gábor utcában, a Kaufland áruház közelében tető nélkül maradt a Termolang kft. épülete is. Károkat jelentettek ugyanakkor a Baczkamadarasi Kiss Gergely Református Kollégium tetőszerkezetével kapcsolatban, a csereháti ifjúsági tömbházaknál, valamint beázott a városháza épülete is.

Nyolc autó rongálódott meg

A tegnapi vihar után összesen nyolc személyautóban keletkezett kárról értesítették a tulajdonosok a polgármesteri hivatal illetékes osztályát – ezekre fa dőlt vagy leeső épületdarabok tettek kárt bennük. Meghibásodott két jelzőlámpa, kidőlt egy útjelzőtábla és egy favillanyoszlop is.

A hivatal városgazdálkodási osztályának munkacsoportjai csütörtökön a károk felmérésével és eltakarításával foglalkoztak, de a kertészek csoportja, a szociális segélyért dolgozók, valamint az RDE munkatársai is ezzel dolgoztak.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
perretz
2017-07-14 09:02:39
Okok
Érdemes lenne utánajárni, hogy melyik fa miért dőlt ki. Az Orbán Balázs utcában kidőlt fa esetében látszik, hogy mikor a járdara árkot ástak, átvágtak a fa kb 20cm átmerőjű gyökerét, és ez volt neki az egyetlen erősebb gyökérzete. A Kultúrház melletti fasorból is azok dőltek meg, amelyeknek a gyökerei sérülhettek a gáz vagy távfűtés korszerűsítéskor.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."