Itthon » Intézmények

Nem a Viaduct csalt a motorinával, Borbolyék követőrendszere volt bibis

Minden kiderül. Jól van na, nem épp minden.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kossuthfoterkeresztezodes

Vigyázni kell a főtéren

Átrendezték a kirakóst, megváltozott a forgalom.
fogorvosi-ugyelet-kikep

Fogorvosi ügyelet a hétvégén

Az október 27-re és 28-ra érvényes fogorvosi ügyeletet...
lombtalanitas

Nincs, amit csinálj a sok falevéllel?

Érdemes várni egy kicsit vele, mert elviszik. Tudd megj...

viaductborboly1
Borboly követőrendszere, képernyőfotó: Egyed Ufó Zoltán
szerkesztoÍRTA: EGYED UFÓ ZOLTÁN
2018. március 01., 13:17
0 hozzászólás. 

Felhívtak a megyei tanácstól, hogy meg kellene írnunk, hogy a követőrendszer volt a hibás és nem a Viaduct udvarán jártak üresben a gépek. Mert küldött nekik a Viaduct egy 14 oldalas ügyvédi felszólítást, hogy „tegyék rendbe, mert a nevük meg volt sértve", és szeretnék, ha írnánk egy olyan hibaigazítás-szerű anyagot, amit ők el tudnak küldeni a Viaductnak. Első reakcióként jött volna, hogy azt mondjam, írassák meg a saját sajtójukban, de aztán rájöttem, nagyböjtben vagyunk, megbocsátás, határtalan krisztusi szeretet meg miegymás, hát mégiscsak keresztény székely emberek vagyunk, megírom nekik én, felebaráti szeretetből.

Ha valaki nem értené, miről van szó: volt a múlt héten egy anyagunk, amiben leteszteltem Borboly új hóeltakarítójármű-követőrendszerét. A rendszer azt mutatta, hogy a Viaduct udvarán egész hétvégén, éjjel-nappal beindított motorral álldogált néhány jármű. Erre azt a következtetést vontam le az anyagban, hogy „Vagy a rendszer nem működik jól, és működő motort jelez akkor is, ha le van állítva, vagy valaki nagyon sok üzemanyagot akar elszámoltatni velünk."

Most kiderült, elsőből eltaláltam, a rendszer nem működött jól, hibásan jelezte a motor állapotát. A hibát azóta helyrehozták, le is teszteltem. Most is, miközben ezt az anyagot írom, ott állnak szépen a gépek a Viaduct udvarán, leállított motorral. Következtetés következik, ha valaki egy mondatot jegyez meg ebből az anyagból, akkor ez legyen: a megyei tanács által megrendelt követőrendszerben volt a hiba, nem a Viaduct becsületességében.

Tényleg nagyon örülök,

hogy ilyen becsületes cégek is vannak a városban.

További információink is vannak az ügyben. Múlt heti írásom után Borboly Csaba rákérdezett az általam jelzett érdekességekre, és átküldte nekem a válaszokat. A válaszokból a következőket tudjuk meg:

Nem volt a ditrói gréder Bukarestben, csak nem volt még felszerelve rá a követőkészülék, amit egy bukaresti cég szolgáltatott, és a legutóbbi bekapcsolásának pozícióját mutatta. Leteszteltem utólag ezt is, most a ditrói gréder Ditróban van, a vonatállomás mellett. Mindenütt jó, de a legjobb otthon.

Az általam jelzett jelenségre, hogy két autó megy egymás után a 138-as úton, azt válaszolták, hogy az egyik Libánból jött, a másik Varságról. Hogy miért ugyanazok a Viaduct-os autók takarítják a Multipland libáni-varsági tételét is és a Viaduct oroszhegyi tételét is, és miért élvez elsőbbséget a Multipland libáni tétele a Viaduct oroszhegyi tételéhez viszonyítva, az a válasz jött, hogy a Multipland kibérelte a gépeket a Viaducttól, és ezért a Multipland dönti el, hova mennek a gépek.

Számomra még mindig nem logikus,

hogy miért kell két gépet felküldeni Libán-Varságra, miért nem elég egy autó, amelyik előbb megjárja Libánt, majd feltér Varságra, ezzel megspórolva a másik autónak 40 kilométert a gátig s vissza, és közben a másik autó mehetne szépen Oroszhegyre, hogy szegény oroszhegyieknek ne kelljen megvárniuk, míg az eredetileg az ő útjukra leszerződött gépek hazaérnek a szomszéd völgyből. Szerintem ezen már mások is gondolkodtak rajtam kívül, s vagy ott van a logika elásva, hogy a szerződés megköveteli, hogy más autó menjen Varságra, mint Libánba, vagy ott, hogy valaki így 40 kilométerrel többet tud elszámoltatni minden egyes alkalommal, vagy ott, hogy valahol máshol.

Hogy mennyire törvényes, hogy a Viaduct megnyerjen egy tételt saját autóival, amelyeket majd bérbe ad egy másik cégnek egy másik szakaszra, elhanyagolva ezáltal saját szakaszát, erre még mindig nem kaptam választ, de azt írja a megyeháza szakembere, hogy dolgozhatnak más gépekkel adott tételeknél, mint a megadottak, mert nem fogják majd elfogadni ezt az elszámolásnál.

Na, ennyi egyelőre az újdonság, ha még valamit megtudunk, jelentkezünk.

viaductborboly2

S még azt is elmondanám, mert témába vág, hogy megfigyeltem időközben, hogyan végzik a szórást ezek az új szolgáltatók, akik azt ígérték, hogy sokkal jobb szolgáltatást fognak nyújtani. Így néz ki az út utánuk, ahogy a fenti kép mutatja. 10-20 méterenként odahajítanak egy fél lapát homokot, s Isten adjon jót. Semmivel nem jobb vagy korszerűbb, mint a régi. Hogy miért kell ezért másfélszer többet fizetni? Talán doktori diplomája van a sofőrnek és mesterije a lapátolónak?



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."