Itthon » Közélet

Leteszteltem Borboly hóeltakarítási GPS-térképét. Nem bírom abbahagyni!

Ha a Viaduct udvarán még van egy gramm hó is, én azt megeszem. Három gép egész hétvégén takarította, mentek a motorok, szántottak a hóekék.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

borbolyhotalanitasgpskovetesecimlapraufo
Borboly hóeltakarítós térképe, képernyőfotó: Egyed Ufó Zoltán
szerkesztoÍRTA: EGYED UFÓ ZOLTÁN
2018. február 21., 12:23
2 hozzászólás. 

Borboly Csaba megkért, hogy teszteljük az új hóeltakarítás-követő felületet, és írjuk meg észrevételeinket.

borbolyhotalanitasgpskovetese01ufo

Nekem most sok más dolgom lett volna, becsszóra, de ha ilyen szépen megkért Elnök úr, nem tudtam nemet mondani neki, félreraktam a Jobb Világért Mozgalom legutóbbi akciójáról szóló képriportot is, csak hogy megírhassam ezt a tesztet.

Még mielőtt belevágnék a tesztelés közepébe, elmondanám, hogy nagyon örülök ennek a térképnek. Függetlenül a tesztelés eredményétől, nagyon fontosnak tartom, hogy a közpénz elköltésének a módja mindenki által bármikor ellenőrizhető legyen, és ez a térkép egy hatalmas nyitás ebbe az irányba. Pillantsunk rá a térképre!

borbolyhotalanitasgpskovetese02ufo

Péntek délután fél 7-kor kinyitottam a térképet, s kerestem egy hozzánk közel eső foltot, ahol több jármű lakozott. Amint ránagyítottam, láttam, hogy ez bizony a Viaduct udvara, ahol négy gép tartózkodott épp, abból háromnak járt a motorja. Amint látható, a kék csepp azt jelenti, hogy a járműnek megy a motorja, a piros pedig azt, hogy le van állítva.

borbolyhotalanitasgpskovetese03ufo

Szombat reggel fél 7-kor a gépek milliméter pontosan ugyanott álltak, s annak a háromnak még mindig ment a motorja.

borbolyhotalanitasgpskovetese04ufo

Szombaton este 9-kor még mindig ment a három gép motorja, sőt, jött még melléjük két autó, amelyek szintén nem állították le a motort. Azért kíváncsi lennék, legalább tankoláskor megállítják őket?

borbolyhotalanitasgpskovetese05ufo

Vasárnap délelőtt. A gépek továbbra is mozdulatlanul, a motor továbbra is dolgozik. Remélem, még nem unjátok. Mert én igen. Elég peches voltam, hogy a térképnek pont ezt a részét választottam, ahol semmi nem történik, csak üresben járatják a gépeket. Kedves Elnök Úr! Szeretném jelezni, hogy itt valami bibi van. Vagy a rendszer nem működik jól, és működő motort jelez akkor is, ha le van állítva, vagy valaki nagyon sok üzemanyagot akar elszámoltatni velünk.

borbolyhotalanitasgpskovetese06ufo

Hétfő hajnal. A péntek esti állapot köszön vissza, négy gép mozdulatlanul, abból 3 működő motorral. A szombaton érkezett, azóta le nem állított autók elhúztak. Megnézzük, hova.

borbolyhotalanitasgpskovetese07ufo

Zeteváralján vannak épp, mozgásban. Egyik a másik után halad a 138-as megyei úton.

borbolyhotalanitasgpskovetese08ufo

Néhány perc múlva már Keményfalvát is elhagyják. Egyik megy a másik után. Nem teljesen tiszta, hogy miért van szükség 2 egymás után haladó autóra, mikor az út nincs is lefagyva, csak nedves. Itt picit gyanús ez. Nem tudom, hogy pontosan hogyan vannak fizetve a cégek, de ha többet kapnak azért, hogy két autóval mennek ki, mintha csak egy autóval mentek volna ki, akkor én a megyei tanács helyében elgondolkodnék azon, hogy miért szükséges két autó a szóráshoz. Aztán még azt is furcsának találom, hogy a Viaduct autói járják a 138-ast. Úgy emlékeztem, a Multipland hatásköre lenne. Megkérdem még egyszer Borbolyt, hogy biztos legyek benne, azt válaszolja, hogy igen, a Multipland télikarbantart ott. Oké, ezt másképp nem tudom megmagyarázni, bizonyára a Multipland bérelt gépeket a Viaduct-tól.

borbolyhotalanitasgpskovetese09ufo

Ismét néhány perc múlva ugyanaz a két autó. Hoppácska! Nem vissza mentek a telephelyre, hanem Oroszhegy fele tart az egyik, a másik Tibódból Szenttamás felé.

Ha jól emlékszem, az oroszhegyi utat a Viaduct rendesen, becsületesen, a hivatalos liciten nyerte meg úgy, hogy jobb ajánlatot tett az ellenfélnél. Ez így rendben is van, és ez a két autó ennek az útnak a takarítására volt lekötve.

De akkor hogy van az, hogy ők a saját szakaszuk letakarítása előtt elmennek egyet csubukolni a másik cég útszkaszára? Miért nem élvezhetik az oroszhegyiek azt, ami az övék, miért kell elsőbbséget adniuk a zeteleakiaknak? Hogy van az, hogy egy cég ugyanazzal a szett járművel nem pályázhat meg két útvonal-tételt, székelyesen „lot"-ot, csak egyet, de ha megpályázza az egyiket, s a haver a másikat, akkor takaríthatják mindkettőt ugyanazokkal a járművekkel? Hogy van az, hogy a Multipland bőcselkedik, hogy bezzeg dilettantizmus jobbra, szakmaiatlanság balra, mi aztán megmutatjuk, hogyan kell utat takarítani maximális pénzért, s most kiderül, nem is ők a kemények, hanem a nagytesójuk?

Ez nekem picit olyan, mint mikor a buliban keménykedünk, keménykedünk, mindenkibe belekötünk, s mikor jönne a verekedés része, akkor „várj egy picit, hívom a bokszoló barátomat".

borbolyhotalanitasgpskovetese10ufo

Hétfő délelőtt 10 óra. Hihetetlen újdonságok a Viaduct udvaráról! Az egyik „buldoeszkavátor" megmozdult helyéből! S ez semmi, még le is állította a motorját. Csak nem beteg?

borbolyhotalanitasgpskovetese11ufo

Picit kilépünk a Viaduct udvaráról, hagyjuk élni a Multiplandot is, s körbenézünk a térképen. Első ránézésre feltűnő, hogy az egyik jármű Bukarestben van. Ki az és mit csinálhat odalent? Hát, nicsak, egy ditrói gréder, ejsze kirándul. Vagy leküldték ügyet intézni valamelyik minisztériumba. Itthon hull a hó, a gréder Bukarestben. Sebaj, hip-hop hazajön, ha szükség van rá. Mint a csiga az „Átment a csiga, a csigabiga, az úton" refrénű dalból. Tavaszra haza is ér, mire a Iași megyei vendéggépek hazamennek tőlünk.

Következtetés: hasznos ez térkép. Még hasznosabb lenne, ha láthatnánk rajta az előzményeket is, hogy melyik úton melyik autó mikor ment el, de már így is hasznos és tanulságos. Nagyon örülök ennek a nyitásnak, erősen jó, hogy ezek a folyamatok egyre nyitottabbak és átláthatóbbak. Gratulálok annak, aki ezt kitalálta, akár Borboly volt, akár valamelyik munkatársa. Búcsúzóul üdvözölném kedves olvasóinkat és a Budvár negyedben telelő Iași megyeiket.

borbolyhotalanitasgpskovetese12ufo

Hai salut!



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
FF
2018-02-21 16:10:57
Kissé hiányos információk
Általában élvezettel olvasom a cikkeket, melyeket közzé teszel.. de ebben az esetben kicsit hiányérzetem van, nem jártál rendesen utánna a 'hogyisvannakadolgok'-nak. Éspedig a hótalanítást km-re számolják el és nem egy helyben burrogó motorra főleg nem üzemanyagra. Továbbá a megye által szerződtetett helymeghatározókkal foglalkozó cég a középkategoriába tartozik és hibás a rendszerük, melyet már jeleztek egyének a megye fele, ide tartozik az a hiba is, hogy folyamatosan azt mutatja, hogy a motor megy, közben meg nem. A két autó egy útvonalon paradox.. valószínűleg közös útvonal a gát-Fenyéd szakaszon, azon felül meg Varság és Libán a végpont ;)
Végtére is, hasznos dolog ez valós idejű követési mód, melyet a nyugati országok mintájára probálnak honosítani de van még mit javítani rajta.
avatar
jutacs
2018-02-21 18:40:28
Van mit javítani.
Például ezt a hazug, nyálas Borbolyt kirugni már a p csába.
Ufot pedig felterjeszteni Pultzer-díjra

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."