Itthon » Kék fény

Taxirablás: „Megfogta a nyakamat”

Sikerült kapcsolatba lépnünk a szerda esti autólopás egyik érintettjével. Szász Imre taxisofőr portálunknak a teljes történetet elmesélte.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Fotó: Haáz Sándor
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. szeptember 13., 15:16
8 hozzászólás. 

A 36 éves Szász Imre néhány hete dolgozik taxisofőrként. Korábbi írásunkban már hírt adtunk a szerda este történtekről: két ittas férfi elvette az autóját, egyikük vezetni kezdte azt, de karamboloztak.

Imre elmondása szerint este nyolc óra körül volt a hívása, a Budvár utca 41. szám, egy kocsma elé hívták. Kijött onnan három férfi és egy nő, beültek az autóba és azt mondták, hogy menjenek fel a központba, az ottani éjjel-nappaliba.

Ez meg is történt, hárman kiszálltak, egyikük az autóban maradt – utána visszaültek és a Budvár utcába mentek, de még legalább két helyen megálltak vásárolni a Kossuthban és a Rákóczin. Végül az Éltetőkút utcába mentek egy házhoz, majd onnan vissza a kocsmához.

Nem ment a taxióra, a kulcsot elkérték 

„Órát nem kapcsoltam, mert gondoltam, hogy nem fognak fizetni..." – mondta Imre, majd folytatta a történetet. Megálltak ismét a kocsmánál, ahol eléggé agresszíven felszólították, hogy menjen be velük, üljön le és igyon valamit ő is. A kocsma tele volt roma férfiakkal a taxis elmondása szerint, nagyon megijedt, annyira, hogy nem tudott ellentmondani nekik, sem elmenekülni.

Az egyik férfi (V. K.) azt is kérte, hogy adja oda a slusszkulcsot neki, hogy ne tudjon elmenni a kocsival. „Ha nem adom oda, ki tudja, mi történik. Féltem tőlük..." – emlékezett vissza. Elmondása szerint végig arra törekedett, hogy nyugodt maradjon, hátha „szépszerével" megoldódik a dolog és elmehet. A kulcsot odaadta, V. K. zsebrevágta azt.

„Hátulról megfogta a nyakamat..."

Leült ő is a kocsmában, várta, hogy mikor mennek el – közben a kocsmatulajdonosnak próbálta sugallni, hogy beszéljen K.-val ő, mert úgy vette észre, hogy rá jobban hallgat, rendesen beszél vele – a tulaj azt tanácsolta, hogy mondja azt, hívása van, mennie kell.

Ezt meg is tette, de K. erre sem reagált, csak 22 óra előtt, záráskor mondta, hogy menjenek. Viszont K. és S. (ez egy másik férfi volt, a taxis szerint előbbi az Éltetőkút, utóbbi a Budvár utcában lakik) arra kényszerítették, hogy a vezető melletti ülésre üljön és indítsa be az autót.

Ezt meg is tette, K. vezetett, de néhány méter után idegesen megállt, kiszállt az autóból és a melléjük érő teherautó vezetőjével kezdett veszekedni annak vezetési stílusa miatt.

Utána visszaült, Imrének azt mondta, most ő vezessen kifele a Rákóczira. A romák által lakott tömbházak mellett ismét K. szeretett volna vezetni, a hátul ülő S.-sel együtt arra kényszerítették, hogy újból az anyósülésre üljön - ekkor agresszíven is kezdtek viselkedni.

„S. hátulról megfogta a nyakamat, s arra kényszerített, hogy indítsam el a kocsit..." – mondta Imre. Beindította a kocsit, elmondása szerint K. mintegy száz kilométer/órás sebességgel vezetett a II. Rákóczi Ferenc utca irányába.

A Rákóczin egy, Felsőboldogfalva irányába szabályosan közlekedő Dacia Solenza sofőrje megpróbálta kikerülni az ütközést, de nem lehetett. A két autó ütközött, a légzsákok kinyíltak, a Budvár utca lakói kicsődültek a balesethez, ordibáltak, lármáztak.

V. K. ekkor arra akarta kényszeríteni Imrét, hogy tegye a kezét a volán melletti ajtó kilincsére az ujjlenyomatok miatt – ezt már megtagadta, a romák kezdtek felszívódni, s megjelent a rendőrség is.

„Alig tudták leteperni"

A helyszínelés közben S. megjelent a tömegben, nézelődött – a taxisofőr azonban felismerte, szólt a rendőröknek, hogy ott van. „Négy rendőr alig tudta leteperni, alig bírtak vele, velük is agresszív volt, erőszakoskodott" – mondta Imre. Mindez úgy zajlott, hogy közben a bámészkodó, hangoskodó romákat a többi rendőr bekergette az utcába.

Imre hangjából kihallatszott, hogy nagyon sajnálja a történteket – félt, és mindvégig abban reménykedett, hogy megoldódik az ügy, elmehet békével. Sajnos nem így történt, de, mint mondja, szerencsére nem sérült meg, nem ütötték meg, és a rémhírekkel ellentétben késsel sem fenyegették.

Kikértük a rendőrség véleményét is az esetről: Gheorghe Filip megyei sajtószóvivő szerint a taxisofőr nyilatkozata azt tartalmazza, hogy önként adta oda az indítókulcsot a 27 éves V. K.-nak, miután együtt ült velük egy bárban. V. K.-nak nem volt jogosítványa, büntetett előéletű személy.

A taxisofőrrel erőszakosan viselkedő, őrizetbe vett S. sorsáról az ügyészség dönt, V. K.-t azonosították, de mindeddig nem sikerült előállítani.



8 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
s.magor
2012-09-13 16:39:51
Vicces.... Aszongya a másik, hogy ''önként adta oda'', szerintem valahogy mindenki odaadta volna 'önként' a kulcsot a cigánynak...
avatar
kszl
2012-09-13 16:52:05
a rendőrségi közlemény a cigánymosdatással egyenlő...
avatar
hahaha
2012-09-13 17:35:13
Azt mondja az okos rendor, h onkent adta oda a kulcsot. Ha ismerne marpedig ismeri a ciganyokat akkor sztem o is dalolva adta volna oda a kulcsot. A rendorok megint nem az igazsag oldalan allnak hanem ferditenek. Jo lenne vegre rendet tenni a romak kozott, mert ez mar elviselhetetlen.
avatar
jaxi7
2012-09-13 23:14:06
Ezek az ócska cigányok,nagyon elszaporodtak ott a gettóba és még nagy lábon is járnak.... (példa augusztus 20.-i szabadtéri rendezvényen is láthattuk,hogy mennyi ingyenélő is van ebbe a városba)...
avatar
mekkmester
2012-09-14 10:52:05
sajtószóvivő szerint a taxisofőr nyilatkozata azt
"A legnagyobb igazságtalanság az igazságszolgáltatás" - mondta a néhai nagynéném. Lehet, ha nem ő találta ki, csak idézett, de nagyon igaza volt.
Gondolom, minden taxis tartogat az autójában valamiféle önvédelmi 'eszközt', legyen az bicska, szike, baseball-ütő vagy akármi. Ha ebben az esetben a taxis használta volna azt, most ellene folyna az eljárás testi sértés -vagy urambocsá' gyilkossági kísérlet- vádjával. Holott a saját életét és autóját védte volna....
Nincs cigánybűnözés, sőt, cigányok sem léteznek, csak olyan csoportok, akik nem akarnak beilleszkedni az őket éltető és eltartó többség társadalmi rendjébe.

A tanítás színvonala csökken, a reálkereset csökken, az igaszságszolgáltatás igazságtalan, az időjárás egyre szélsőségesebb, a fák fogynak az erdőkből, a kártevő medvéket az Únió védi...... most kéne egy biztos jóslat, hogy mire kell felkészülni!
avatar
zsolt 13
2012-09-14 19:58:49
rakoczin ott voltam az uzledtbe mikor bejotek es italt vasaroltak es egy szelet sonkat akkart vagatni es a kiszolgalo mondta hogy egyet nem nagyon vagnak akkor kezdet haragosan beszelni csak zarojelbe eleg nagy karjuk volt nagytestuek sztem mindenki odaadta volna ha nem az elso szolasra akkor a masodikra a kulcsot,mocsok cigok.
avatar
kalman
2012-09-14 22:00:47
vicces
Az a vicces és ez itt most valamiért senkit sem érdekli pedig napmint nap szivunk az egész város hogy a taxis az egész kalandot adócsalással kezdte a taxiora be nem inditásával. Mert ahhoz elég zseni volt hogy ne inditsa be az órát de ahhoz már ne hogy ne vegye fel a romákat. A sánta kutyát is utolérik ugye hát legfeljebb most egy kicsit jobban utolérték
avatar
Bubuy
2012-09-17 10:45:11
re: vicces
avatar
kalman
Az a vicces és ez itt most valamiért senkit sem érdekli pedig napmint nap szivunk az egész város hogy a taxis az egész kalandot adócsalással kezdte a taxiora be nem inditásával. Mert ahhoz elég zseni volt hogy ne inditsa be az órát de ahhoz már ne hogy ne vegye fel a romákat. A sánta kutyát is utolérik ugye hát legfeljebb most egy kicsit jobban utolérték


Szerintem Kalman te se kezdtel volna valamilyen uton / modon felvenni a romakat....amikor veled szembe allnak ekkora allatok,akkor idod sincs filozofalni hogy miben tudj sonfordalni,hanem adod oda amit kernek. Konnyu mondani igy kivulallokent...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."