Itthon » Kék fény

Udvarhelyieket fogtak el kábítószer-kereskedelemért (videó)

Autóban fogták el kettőjüket, a harmadiknál házkutatást tartottak. Egy másik ellenőrzés során több mint egy kiló gyanús anyagot találtak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Kábítószer-fogás Szentegyházán
Fotó, videó: DIICOT
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2013. április 23., 12:49
3 hozzászólás. 

A Hargita megyei rendőrség szervezett bűnözés elleni osztálya a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság felügyelete mellett április 18-án, este 19 órakor Szentegyházán azonosította és állította meg a HR-044639 rendszámú, BMW márkájú személygépkocsit.

Az autóban ülő, 23 éves T. L., és a 24 éves B. Z., mindketten székelyudvarhelyi lakosok, 27 gramm Cannabist szállítottak, melyet Csíkszeredában terveztek eladni, 55 lej/grammos áron.

A szálak a 41 éves, székelyudvarhelyi B. C.-hez vezettek, aki vélhetően vezető szerepet töltött be a drogterjesztő csapatban, ugyanis neki járt volna a kábítószer eladásából szerzett bevétel legnagyobb része. A rendőrök házkutatást végeztek székelyudvarhelyi lakásán, ahol 2 gramm Cannabist, egy kis elektronikus mérleget és 275 lej, kábítószer-eladásból származó készpénzt foglaltak le.

A laborvizsgálatok eredményei szerint mindhárom férfi fogyasztott Cannabist. Ellenük a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság Hargita megyei részlege nyomoz kábítószer-kereskedelem és birtoklás vádjával. Elfogásuk után mindhármukat 24 órára őrizetbe vették, majd lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el ellenük.

Csíkban is nagy fogás volt

Ugyanezen a napon a rendőrség 20 óra 30 perckor szintén Szentegyházán tartóztatta fel a HR-07-SGY rendszámú, Honda Civic típusú személygépkocsit, benne a 26 éves R. C.-vel és a 22 éves L. S.-sel, mindketten csíkszeredai lakosok.

A két gyanúsított 56 gramm szintetikus kábítószert (metilmetkatinon, vagy mefedron), 1230,5 gramm ismeretlen eredetű növényi származékot (feltételezhetően etnobotanikus szert), két befőttesüveg etnobotanikus szerek termesztésére használt magokat, valamint több csomag cigarettapapírt szállított. Ezek vélhetőleg Magyarországról származnak, és Csíkszeredában tervezték értékesíteni őket.

A további nyomozás során kiderült, a két személy egy nagyobb szervezett bűnözői csoport tagja, ami után már tavaly nyomoztak. Most további öt személyt azonosítottak be, mint a szervezet tagjai, ők a 32 éves M. I. E., a 22 éves M. Z., a 23 éves K. L., a 20 éves L. S. és a 18 éves M. B. B., mindannyian csíkszeredai lakosok.

A rendőrség mind a hét személyt előállította, a későbbiekben lefoglalt Honda Civicben elfogott R. C.-t és L. S.-t 29 napos előzetes letartóztatásba helyezték, míg a másik öt fő ellen szabadlábon folyik a nyomozás szervezett bűnözői csoportban való részvétel, kábítószer-kereskedelem és pszichoaktív szerekkel való kereskedelem gyanújával.

A nyomozás során további húsz csíkszeredai személyt azonosítottak, akik a bűnözői csoporttól vásároltak, saját fogyasztás céljából, kábítószert.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Szemuveg
2013-04-23 17:49:10
Nagy fogás????
Lefoglaltak néhány fiatalgyerektől 27 gramm füvet, ez a nagy fogás? 1500 lej értékben??? A Hargita megyei rendőrség szervezett bűnözés elleni osztálya a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság felügyelete? Hát ezért abszolut megérte. Szervezett bűnözés, az ám, miközben Hollandiában a nyugisan szívják. Öszintén több jót tett volna a rendörség ha Szentegyházán a kocsmákból hazaviszi a részegeket és ehhez legalább nem kell a Terrorizmus Elleni alakulatokat sem bevetni. Tiszta röhej. Amúgy hogy lehet ilyen hírt leközölni??
avatar
mitmind
2013-04-23 23:37:32
http://en.wikipedia.org/wiki/Medical_cannabis

csak ennyi hozzaszolasom van, ha pedig nem tudnal angolul, akkor roviden leirom: a fu az nem kabitoszer.
avatar
zoltanbokor61
2013-04-24 21:28:52
Tisztességes uton nem lehet megélni

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."