Itthon » Kék fény

Ismét megvertek egy fiatalt a városközpontban

A fényes nappal történt esetet több olvasónk is jelezte. A rendőrségnek még nincsenek információi, a helyszínt nem látja térfigyelő kamera.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Rendőr
Fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. május 09., 18:03
18 hozzászólás. 

A délután folyamán több olvasónk is jelezte szerkesztőségünknek, hogy a Diáknapok egyik, a városközpontan tartott rendezvénye alatt újabb erőszakos eset történt.

Szemtanúk szerint a Diáknapok műsorát figyelemmel követő tömeg mögött a helyszínre érkezett egy fiatal és egy idősebb roma férfi, a fiatalabbik az egyik diákra mutatott, majd az idősebb megütötte azt.

Olvasóink beszámolója szerint a fiatal az ütéstől nekiesett egy, a kézműves vásáron használt fa építménynek, arca vérezni kezdett. Közvetlenül az incidens után a támadók elhagyták a helyszínt.

Érdeklődésünkre Gheorghe Filip megyei rendőrségi szóvivő elmondta, még nincs tudomása az esetről, ám ígéretet tett arra, hogy minden részletről beszámol, amint ezek nyilvánosságra kerülnek.

Az ügyben megkérdeztük Csata Miklóst, a városi központi részének felügyeletével megbízott Aramis Security vezetőjét, aki szerint a térfigyelő kamerákon látszik, amint a feltételezett támadó  elvegyül a tömegben, ám a fa építmények zöld sátra kitakar egy nagyobb részt a helyszínből, így nem látni a felvételeken, mi történik ez után.

A polgármesteri hivatalnál érdeklődve Bálint Attila sajtószóvivőtől megtudtuk, a holnapi nap folyamán ők is ellenőrzik a térfigyelő kamerák felvételeit.

Székelyudvarhely központjában a mostani eset helyszínétől nem messze, a Márton Áron téren 2011 novemberében vertek meg három fiatal fiút - akkor az ügyből bírósági eljárás lett, melynek végén az elkövetők felfüggesztett börtönbütetést kaptak.

Egyikük később újra összetűzésbe került a törvénnyel, a székelyudvarhelyi bíróság idén áprilisban újból, egyelőre nem jogerősen, felfüggesztett börtönre ítélte, ekkor személyi szabadság jogtalan korlátozása miatt.



18 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kszl
2013-05-09 19:15:15
Na kikkel is van a gond? a jó.... méghogy felzárkóztatás...
avatar
idgaf
2013-05-10 04:07:06
.
Remélem ezek is úgy járnak majd, mint kidobirobi.
avatar
Egy a sokból
2013-05-10 07:15:28
Nincs tudomásuk ...
Sajnos ez a természetes, hogy nincs tudomásuk semmiről, főként ha integrálandók az elkövetők.
Fényes példa volt erre minap a Pénzügy előtt: 2 autónyi rendőr ellenőrizte a forgalmat mindkét haladási irányba: öv, telefonálás, robogósok, stb. Szépen állítgattak meg mindenkit, írták a "proces-t".
Voltak kivételek is:
- a megállított mellé sétál egy ember, kissé hosszú szakállal, földig érő fekete ruhába. Lekezel a rendőrrel, majd vállon veregeti az öv nélkül autózót, beszél vele pár szót, majd elmegy. Rövidesen a rendőr is visszaadja az iratokat és elköszön ...
- fekete, csirkerendszámú autó érkezik "se öv se semmi" a rendőr hirtelen előkapja telefonját hátat fordít a forgalomnak és "intenzíven" telefonál...

Közben mennem kellett, de gondolom lett volna még látnivaló.
Amúgy kedves rendőrök, ne olyan helyen csinálják ezt, ahol kamera is veszi a ténykedésüket.....
avatar
ketarc
2013-05-10 13:07:06
Ezen mert csodalkozol?:)
avatar
petraslajos
2013-05-10 10:37:55
shame
Az õrzõ védõ cég emberei miért vannak ott? Hogy a telefonjaikat bizgerálják? Es a rendôrség? Érdekes máshol mindig ott vannak ...Ezek csak leányka ügyek igaz polg. úr?
avatar
jokerke86
2013-05-10 10:38:55
Jó lenne, ha a cikk szerzője megtanulna magyarul. A magyarban olyan nincs, hogy "roma", a keresett és használandó szó a "cigány".
avatar
petraslajos
2013-05-10 10:39:12
Lassan odajutunk hogy ôk fognak minket felzárkoztatni.
avatar
kiralybiro
2013-05-10 11:45:04
A korrupt rendőrség, a korrupt bíróság, a korrupt ügyészség teszi lehetővé, hogy megjelenhessen, teszi lehetővé, hogy nincs a városból kitiltva, teszi lehetővé, hogy nincs az emberek köréből kizárva.
A melldöngetős, öntudatos autonom udvarhelyieknek a hibájából pedig az fakad, hogy a barnákat nem verik meg soha, mert a fehérek nem fognak össze soha, hanem csak egymás ellen acsarkodnak, széthúznak, elfordulnak, vállat vonogatnak, mert egy szájhős banda, de annyira sem képesek, mint a barnák, vagy a hegyi-pásztorok.
avatar
Avarka
2013-05-10 13:16:36
Legyen elég
Igazából csak 50-100 ember kellene megelégelje és összefogjon, aztán kiseperni a városból ezt a cigány csőcseléket. Ha valaki egy szép nap megindul, bíztosan nagyon sokan mögéje állnak. Szerezzünk be Vendetta maszkokat és csináljunk végre rendet. Nem kell ebbe a csendes városba se cigány se más bűnöző. Elég volt belőletek !
avatar
vogul
2013-05-10 19:25:13
vigyázni kell
Avarka, én elvileg egyetértek, de azért vigyázni kell az ilyen akciókkal, mert sok ember sokféleképpen gondolkodik és cselekszik. És nem lenne tisztességes, ha etnikai alapon összekevernénk a szerencsétlen sorsúakat a bűnözőkkel. Tudom, a város lakói már megelégelték a bizonytalanságot, sőt, a veszélyeztetettséget. Hol van az udvarhelyi fiatalokból toborzott helyi rendőrség?!
avatar
hahaha
2013-05-10 13:48:21
Az az érdekes, hogy a két említett személynek felfüggesztett börtönbüntetése van érvényben. De mit számit, Udvarhelyen mindent lehet. Majus 1 kor is a Szejkén kiosztottak 1-2 pofont apja s fia.
avatar
vogul
2013-05-10 19:18:23
ez van?
Kérem, én nem vagyok jogász. De alapműveltségből tudom (vagy tévedek?), hogy ha valaki felfüggesztettet kep valamely bűncselkményért, amit a bíróság kihirdetett, minden jogállamban az a szabály, hogy a következő bűncselekményt hozzáadják az előzőhöz, és ez letöltendő, apelláta nélkül. Akkor mi is van?
avatar
kópé
2013-05-10 23:31:18
hogy is van ez?
Az Aramisosoktól mit várjunk ha a központ körüli szolgálatteljesítés közben a kis PUIkával kacarásznak mint két puszi pajtás. Akkor döntsük hát végre el, hogy ki kivel van! Azért fizetjük az adót, hogy akik a rendre kellene vigyázzanak a központban azok a bűnözőkkel kacarásszanak munkavégzés helyett???
avatar
szp
2013-05-10 23:46:45
human rights
Se a rend ôreitôl se az "ôrzô" védôktôl nem várhatsz semmit. Mobilukkal szórakoznak és normálisan bulizó embereket szólitgatnak és feszítenek mint pók a lucernásban.Röhej az egész és végtelenül szánalmas ami ebben a városban zajlik...Persze teszik mindezt közpènzen.
avatar
szattilasz
2013-05-11 13:58:52
Kérdés....
Miért nem pártolja fel az ügyet a "Közbiztonságért Testület"? Nem érzi sajátjának a rendezvényt, ahol az incidens történt???

-Hol vannak a politikusaink, akik vért izzadva kampányoltak a választások előtt azzal, hogy "Bizalom, biztonság, jövő" ??????

Ez igen öcsém...
avatar
Kulfoldi
2013-05-11 16:44:14
kicsit batrabban
Nem hiszem el hogy ez igy megy nalatok...komolyan mondom. Azert tehetik meg ezt az emberek, hogy fenyes nappal peppe verik barki fejet, mert engeditek szekelyek. Hol van a szekelyek nagy ereje?....Miert haggyatok?....Feltek toluk?...Miert nem szol bele senki??? szerintem ha a fel varos ramenne erre az emberre s venetlenul agyonutne'k akkor???....a fel varost bezarjak?....Meg kell mutatni ezeknek az embereknek h a torveny az nekik is torveny!!!
avatar
kópé
2013-05-12 04:41:12
a megállíthatatlan
A hideg kirázott. Szombat este átvonult a PUI család a központban ünneplő emberek közt, Izomingben, az izmait villogtatva a család feje, aki vagy részeg volt vagy mindig ilyen? ezt nem tudtam eldönteni, mert nem volt még dolgom vele - "Mind kivágom a beleteket az egésznek" - üvöltötte. A gyerekeim nézték, ki ez az állat, az emberek elfordították a fejüket, nem mertek szembenézni vele., "Ne nézz oda, nehogy baj legyen"-mondta a társaságunkban az egyik hölgy a másiknak...Ez hihetetlen, a tegnap nyilvános helyen megvert valakit és ma újra kereste a balhét...
avatar
ensabachnur
2013-05-12 11:27:25
mikor kötik meg már az egészet?? más városban az ilyen senkiket rég lakat alá vágták csak udvarhely ilyen töketlen??
nem értem!?!?!
remélem lassan el jutunk odáig hogy ha a törvény nem tesz semmit tesznek a polgárok de abban nem lesz köszönet....

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."