Itthon » Kék fény

Halálos munkabaleset a Lidl mellett - FRISSÍTVE

Egy betonkeverő okozta egy munkás halálát szerda délután a szupermarket melletti parkolóban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

munkabaleset2
fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. október 16., 15:16
2 hozzászólás. 

A baleset helyszínén tartózkodott Dorin Male, a Hargita Megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség vezetője is, aki elmondta, első információik szerint az elhunyt férfi egy betonkeverőn állt a baleset bekövetkeztekor, a pontos körülményeket azonban még vizsálják.

A helyszínen már kialakult egy feltételezett, és igencsak valószínű forgatókönyv. E szerint figyelmetlenség okozhatta a férfi halálát: a 43 éves G. L. a munkálatok vezetője, a betonkeverőn állt, és egy adalékanyagot adagolt a betonhoz, amit kézzel öntött egy zsákból a keverőbe.

Elvileg a munkás nem állhatott volna a gépen, ugyanis az öntöltő, a sofőrje irányítja a markolókanalat, amivel a betonhoz szükséges anyagok a gépe belsejébe tölthetők. A férfi valószínűleg azért állt mégis a gépen, hogy ellenőrizze a kézzel beleszórt adalékanyag egyenletes eloszlását.

Munkabaleset a Lidl mellett

Miközben adagolta az anyagot, munkatársától egy lapátot kért, ekkor valószínűleg a mozgó keverőrész becsípte a kezében tartott zsákot. A férfi megpróbálta kirántani a zsákot, de a gép erejét nem tudta legyőzni, így az berántotta őt is, és a keverő rész éle okozott halálos sérülést a feje hátsó részén. G. L. minden bizonnyal azonnal életét vesztette.

Amint munkatársaitól megtudtuk, a csapat egy bukaresti cégnek dolgozik, akik egy udvarhelyi vállalattól bérelték a betonkeverőt, és a közeli szupermarketnek végeztek betonozási munkálatokat már három napja. Elmondták, munka közben nem fogyasztottak semmilyen szeszes italt, az elhunyt férfi egyébként sosem ivott alkoholt.

G. L.-t felesége, valamint 21 és 5 éves lányai gyászolják.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kszl
2013-10-16 16:50:11
Mára ez elég volt horror filmnek...
avatar
erzsébet94
2013-10-16 19:05:07
Hjaj Istenem :-( Nyugodjon békében :-(

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."