Színes » Életmód

Huszonkilencedikén mehetsz a Lidlbe

Csak az a kérdés, melyik hónapban!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Illusztráció/ Szabó Apor

Óraátállítás: utoljára ugrálhatunk az időben

Az Európai Unió megszavazta, hogy az idei lesz az utolsó...
Kilyén Károly, a tökös gazda fotó: Szabó Apor

Tökös gazda: nyolcan hozták fel a kertből

Az első két kísérlet sem volt semmi, harmadszorra...
Bara Kinga elárulta, hol nyaralt Udvarhely fotók: Simó Veronika

Szeretjük, ha ellátják a bajunkat

Tudjuk, hol süttetted a hasad a nyáron, és azt is, hol...

Lidl1
Épül a Lidl, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2018. szeptember 13., 10:44
0 hozzászólás. 

Az épülő Lidlnél járunk, ahol az építkezés műszaki ellenőrét, Virginás Csongort faggatjuk, az építésvezetőt, Kerekes Tamást telefonon érjük el.

Az ellenőr konténerébe belépve

rögtön a tervek fogadnak a falon, el is mutogatja nekünk, mi hol lesz az új épületben. „Lényegi változás nem lesz, pont úgy fog kinézni, ahogy eddig, csak sokkal nagyobb lesz, és a pékáruk ide, hátra kerülnek" – magyarázza. A tervrajzon a sárga színű részek a raktárrészt jelölik, a zöldek a „vásárlók játszóterét".

Lidl2

A következő terven azt láthatjuk, hogy körülbelül mennyivel lesz szélesebb az épület, amelynek hátsó, a Virágok sétánya felőli része is megnyúlik majd picit, összesen 2015 négyzetméter nagyságú lesz a felület. Sok városi legendát hallottunk, de a mérnökök megcáfolják azokat, se mélygarázs, se emelet nem lesz.

Lidl3

Annyira nagy a Lidl forgalma, hogy elmondásuk szerint havonta épül egy nagyobb Lidl az országban. A segesvárit akartuk viszonyítási alapul venni, de Virginás Csongor elmondja, az a különleges helyszín miatt egyedi terv szerint született. Kerekes Tamástól megtudjuk, a Lidl általában négy típusterv valamelyikét alkalmazza, amelyeket mindig a helyszínhez adaptálnak, ezt jelen esetben a Multinvest Kft. teszi meg.

Az épületben sétálgatva

a mennyezetre hívják fel a figyelmünket, már most is láthatjuk, ez hogyan fog kinézni a nyitás után. A régi Lidltől eltérően ez most nem marad egy álmennyezet takarásában, „szerelések, lámpatestek, légkondicionáló rendszer lesz, de maga a gerendázat, az így, ahogy van, látható lesz".

Lidl4

Az épület mellett található nagy gödörről is kérdezzük Kerekes Tamást, egyébként is a járókelők többsége azt veszi leginkább szemügyre. Sejtjük, hogy innen a mélygarázs legendája. Megtudjuk, ez egy tűzmedence lesz az egyik felében egy hatalmas tartállyal, a másikban a szivattyúkkal.

„Ha egy olyan épületet építesz,

amelyet nagy tömeg látogathat egyszerre, akkor nem elég az a vízmennyiség, amit a város biztosít tűzoltásra" – magyarázzák. Ez a tűzmedence „érinthetetlen", az egész teljesen független a város vízhálózatától, mindig tele lesz vízzel, és kizárólag tűzoltás esetén használható.

Lidl5

November 29-én nyitás lesz, addig muszáj meglennie az épületnek, „lehet az lesz, mint valamelyik olimpián, hogy amit lát a nagyközönség, az meglesz és több semmi", mondja a műszaki ellenőr, az építésvezető pedig, miután pontosít, azért nincsenek épp akkora késésben, úgy fogalmaz: „ha idehozzuk a fél országot dolgozni, akkor is meg kell lennie, ha nem hozzuk mi, hozza a Lidl".



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."