Itthon » Kék fény

Újrakezdené a védelem Krafft ügyét

A gyilkossággal vádolt Krafft-Szabó István ügyvédje kéri, kezdjék újra a nyomozást, ugyanis a vádlott számára nem volt védelem biztosítva.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

krafft-hegyek-uh
Egy hét múlva lesz újabb tárgyalás.
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2013. november 20., 13:23
5 hozzászólás. 

Tizenharmadik alkalommal tárgyalta a Hargita Megyei Törvényszék Fekete Izabella meggyilkolásának ügyét. A különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság vádlottja Krafft-Szabó István, akinek ügyvédje a november 20-i tárgyalási napon több dokumentumot is benyújtott a bíróságnak.

Az ügyvéd elsőként néhány, Krafft és Izabella közötti Facebookos beszélgetés román fordítását nyújtotta be – ezzel azt szeretné bizonyítani, hogy a két személy között baráti kapcsolat volt, és beszélgetéseikben soha nem volt semmilyen agresszió.

Visszaeső vagy sem?

Szóba került a 2002-es magyarországi ítélet is, ami alapján módosulhat az ügy jogi besorolása, Krafftot visszaeső bűnözőként kezelhetik.

A vádlott ügyvédje szerint erre nincs lehetőség, ugyanis az akkor kiszabott büntetés már elévült, ezért nincs már hatással a mostani ügyre.

Az ügyész ez ellen tiltakozott, kérte a kérés elutasítását és a visszaesés megállapítását.

Újrakezdenék az egész ügyet

Végül az ügyvéd a büntetőeljárási törvény 332-es paragrafusának második szakaszára hivatkozva kérte, hogy az ügyet küldjék vissza az ügyészségnek, vagyis kezdjék újra az ügyészségi nyomozást. Erre szerinte azért van szükség, mert védencének nem volt a megfelelő időben jogi védelem biztosítva, egyes bizonyítékokat is tisztázni kell.

Az ügyész érve szerint Krafft számára minden, a törvény által szabályozott helyzetben biztosítva volt ügyvéd, ezért ennek a kérésnek a visszautasítását is kérvényezte.

A bíró mindkét kérés kapcsán a következő tárgyalási napon, november 27-én, szerdán mondja ki döntését.



5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
NNME
2013-11-20 14:24:46
Mennyit húzzák már?!
avatar
hofika
2013-11-20 15:04:06
furcsa
Én azt tartom furcsának hogy a telefon felvételek nem kerültek elő,vajon szándékosan?Ha eltűnik egy személy akkor a mobilja szerint próbálták volna bemerni,kikel beszelt stb,(sok krimi film meg ártott :D)Szerintem Kraftot ahogy ismerem nem fog élete végéjig nyugodni,mindig próbálkozni fog fellebbezni vagy írogatni,10 év múlva is fogunk olvasni róla.
avatar
kszl
2013-11-20 15:26:37
Ez már lassan vicc...
avatar
butalevente
2013-11-20 16:07:20
Krafft egy pszihopata.
A ficko egy pszihopata jellemevel bir, nem kell bedolni neki... nincs vesztenivaloja ha elitelik... es mindent megtesz a szabadulasaert... meg ha kell Strasbourgba is elkuldi az ugyet... a pszichopata nem mutat szorongast, eles helyzetekben is higgadt marad... mindenre hajlando, hogy elerje amit akar.. nem erdeklik mas ember erzelmei.
avatar
ooloo
2013-11-21 08:23:58
Úúúúúúúúnnnooooooooooooooooooooom máááá' !!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."