A kórházmenedzsereket győzködte a miniszterelnök

A hét elején tárgyaltak az orvosokkal. A megegyezés helyett munkacsoporttal zárták a találkozót.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

2-viorica-dancila-aa
Mostanában akad amiért nyilatkozni Dăncilă asszonynak
szerkesztoÍRTA: UH.RO / HÍRSZERK.
2018. április 24., 21:00
0 hozzászólás. 

A miniszterelnök hétfőn Sorina Pintea egészségügyi miniszterrel, Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszterrel tárgyalt a kórházmenedzserekkel az egészségügyi alkalmazottaik bérezésével és a pótlékokkal kapcsolatos problémákról.

A kormány közleménye szerint a beszélgetésen megjelent menedzserek méltányolták, hogy az új egységes bértörvény jelentős béremelést írt elő az egészségügyi alkalmazottak, főleg az orvosok számára.

A közlemény értelmében ugyanakkor a kórházvezetők jelezték, hogy vannak olyan alkalmazottak, akiknek februárhoz képest márciusban csökkent a bérük, ugyanakkor a pótlékszabályzat miatt az orvosok fizetése tekintetében is eltérés mutatkozik attól függően, hogy az egészségügyi minisztériumhoz, a megyei tanácshoz vagy a helyi önkormányzathoz tartozik a kórház, amelyben dolgoznak.

A mintegy 350 kórházmenedzserrel tartott megbeszélést követően Viorica Dăncilă elrendelte, hogy hozzanak létre egy munkacsoportot, amely kielemzi a felvetett problémákat és megoldásokat javasol ezekre, írja még a közlemény.

Ki a főnök?

A hétfői tárgyalásról természetesen több felvétel is készült, a téma mindenkit érdekelt, érdekes azonban alaposabban szemügyre venni a kormány küldöttségének testbeszédét.

dancila

Jobbra ülnek (a szebb napokat is megélt) Darius Vâlcov pénzügyminiszter és Liviu Dragnea jobbkezeként emlegetett Sevil Shhaideh, középen a két asztal között a jelenlegi miniszterelnök Viorica Dăncilă (az ő táskája van az asztal alatt?), és tőle balra a harcias krajovai amazon, Lia Olguța Vasilescu munkaügyi miniszter. Testtartásuk sok mindent elárul.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."