Itthon » Kék fény

Rendőrök vitték kórházba a hajléktalant

Rendőri segítséggel vitték kórházba Györfi Máriát, a szemetét elszállították. Elmegyógyintézetbe kerülhet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Kórházba vitték a rendőrök Györfi Máriát
Fotók: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. február 13., 16:24
0 hozzászólás. 

A városházán tett panaszt csütörtökön délelőtt a Szabók utcai lakók egy csoportja a több mint féléve az utcán élő Györfi Mária ügyében.

Az információink szerint pszichiátriai kezelésre szoruló idős hölgy hónapok óta él a tömbház előtt, ahova nagy mennyiségű szemetet gyűjtött össze. Decemberben megkerestük a legnagyobb hidegben is az utcán élő hölgyet, de nem volt hajlandó elmondani, hogy miért került oda.

Kórházba vitték a rendőrök Györfi Máriát

További képekért kattints a fotóra

Tudomásunk szerint a nő hosszabb ideje nem fizetett közköltséget, felhalmozott adóssága miatt a lakószövetség kilakoltatta Függetlenség sugárúti lakásából. Ekkor egy másik lakást bérelt a Szabók utcájában, ám ott sem fizetett, így tavaly nyáron onnan is kilakoltatták.

Györfi nem volt hajlandó beköltözni a hajléktalanszállóra, azóta is a tömbház előtt él. A lakók sokszor tettek rá panaszt a rendőrségen és a polgármesteri hivatalnál, de mindeddig nem született megoldás az ügyben.

hajlektalan-1

Csütörtökön 14 órakor a polgármesteri hivatal képviselői, több rendőr és csendőr, illetve a szemétszállító vállalat egy járműve érkezett a helyszínre. A lakók és kíváncsiskodók szeme láttára a tiltakozó, segítségért kiabáló idős nőt a mentőautóba tuszkolták, és a városi kórházba vitték, úgy tudjuk, elmegyógyintézetbe kerül.

Az értékesebbnek tűnő dolgait a rendőrség jegyzőkönyvbe vette, megőrzi, majd visszajuttatja neki. A több mázsányi szemét (nejlonzacskók, megrongálódott bútorok, takarók, papír, műanyag edények, háztartási hulladék, de még döglött macska is volt a halomban) két nagy konténerben is alig fért el, ezt az AVE Hargita szállította el.

Kattints ide, és nézd meg több képen az esetet!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."