Itthon » Kék fény

Elhunyt egy idős férfi a csíksomlyói búcsún

Többek között harminchét ájulás és egy haláleset is történt a csíksomlyói búcsún. Sok volt a mentő és az önkéntes.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

mentoskep
Két embert Marosvásárhelyre vittek a mentősök
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. június 09., 11:49
0 hozzászólás. 

A Hargita Megyei Mentőszolgálat múlt heti (június 1 és 6 között) statisztikája szerint öt szívinfarktus történt a megyében, huszonkét agyvérzés volt, illetve huszonkilenc személyt különböző szívproblémákkal vitt el a mentő.

Harminchatan magas vérnyomás következtében, hatan pedig csonttörés miatt kerültek mentőbe, tizenkét szülő nőt is mentő vitt kórházba.

A lázas emberek száma huszonhét volt, két olyan verekedés volt, ami után mentőt kellett hívni. Három közúti balesetben három sérült volt.

Ittas állapotban tizenegy embert kellett bevigyenek a mentősök, hármat felső tápcsatornai vérzéssel. Pillanatnyi elmezavarral tizenheten kerültek mentőbe, rángógörccsel négy személyt vittek kórházba, légzéselégtelenséggel pedig huszonkét embert.

Két személyt kutya harapott meg. Egy ember önakasztással vetett véget életének Gyergyóremetén, ugyanakkor egy személy felvágta a nyaki ereit Csíkszentdomokoson, de megmentették.

A szombati csíksomlyói búcsúra nagyon sok mentő és önkéntes érkezett, de a mentőszolgálat diszpécsere szerint a Nemzetközi Vöröskereszt és a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai is sokat segítettek.

Munka akadt bővan, ugyanis a nagy tömegben harmincheten ájultak el, 23 ember magas vérnyomás miatt lett rosszul, ficamot vagy törést tizen szenvedtek a helyszínen.

Történt egy haláleset is, a diszpécser szerint egy 74 éves szívbeteg Szatmár megyei férfi rosszul lett, a helyszínen elhunyt. Az árusok sátraiban felrobbant egy gázpalack, két személy égési sérüléseket szenvedett, őket Marosvásárhelyre vitte a mentő.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."