Kultúra » Alter

Mileszitt #4

Lesz szuper filmklub, vagyonmérleg, erényövek, Haydn, Brahms, Liszt, újraébred a tavasz és jön vele Shakespeare, de kibiciklizhetsz a búcsúig is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

Moccanj.
Moccanj.
szerkesztoÍRTA: GYŐRFI KATA
2018. május 14., 18:23
0 hozzászólás. 

#1

És ha már végre újra kinyílt, akkor a filmklub is beindul a Zújgében. A hónap fennmaradó részében olasz rendezők filmjeit nézzük és a kortárs Oscar-díjas Paolo Sorrentino Ifjúságával kezdjük.

mileszitt4-01

Egy Alpok-beli luxusszálloda szolgáltatja a díszletet, itt pihen a már nyugdíjba vonult, világhírű zeneszerző és karmester, Fred (a kétszeres Oscar-díjas Sir Michael Caine) és legjobb barátja, a filmrendező Mick (Harvey Keitel). Fred kíváncsisággal szemléli a hotel többi vendégét, lánya (az Oscar-díjas Rachel Weisz) problémáit, valamint a fiatal és ambiciózus írókat, akikkel Mick együtt dolgozik egy forgatókönyvön.

Időpont: május 15., kedd, 20:30

Helyszín: Felső Gé terasza

#2

Ha van egy vállalkozásod, vagy szerintem hacsak egyszerűen szeretnéd, ha végre lenne akármekkorka fogalmad a vagyonmérlegekről, a számvételi beszámolókról – vagy ez a kettő ugyanaz? –, arról hogy tulajdonképpen mekkora is a vagyonod, mégha ez a szó frusztráló is a maga impozánsságával, akkor hallgasd meg Koffol Emese könyvszakértőt.

mileszitt4-koffolemese

A belépés 10 lej, inkubátorház bentlakóknak 5 lej (az ár tartalmazza a vizet, és a rágcsálnivalót). Az előadásra regisztrálni a helyek beteltéig itt.

Időpont: május 16., szerda, 18:00

Helyszín: Harghita Business Centerben

#3

Túl széles az elpoénkodhatók skálája s annyira nem tudok választani, hogy álljon itt ennyi: a budapesti Semmelweis Orvostörténeti Múzeum kiállítását látogathatják meg az érdeklődök a Haáz Rezső Múzeumban.

mileszitt4-erenyov2

fotó: hiros.hu

A szervezők ezt írják: „Az erényöv valódi története az elmúlt 500 év mentalitás-történetének, szexualitástörténetének, orvostörténetének és muzeológiájának torzításokkal, hamisításokkal és visszavetítésekkel gazdag láncolata, amely sokkal inkább a modern korról szól, pontosabban arról, hogy a modern kor a felvilágosodás századától kezdve hogyan akarta a középkor és a reneszánsz kultúráját szemlélni."

Időpont: szeptember 30-ig

Helyszín: Haáz Rezső Múzeum

#4

Pénteken Diószegi Benjámin kolozsvári zongoraművész ad elő Haydn, Brahms, Liszt műveiből.

Diószegi Benjámin

Időpont: május 18., péntek, 18:00

Helyszín: Polgármesteri Hivatal, Szent István terem

#5

Pénteken és szombaton a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Színház- és Televízió Karának Színészmesterség-szak harmadéves hallgtói mutatkoznak be a Tomcsa Sándor Színházban.

mileszitt4-04

A valeoartegyesulet@gmail.com e-mail címen lehet helyeket foglalni.

Időpont:

május 18., péntek, 19:00 - Frank Wedekind - A tavasz ébredése

május 19., szombat, 17:00 - William Shakespeare - Ahogy tetszik

május 19., szombat, 20:00 - William Shakespeare - Rómeó és Júlia

Helyszín: Tomcsa Sándor Színház

+1

Tudjuk, hogy van búcsú, de azt tudtuk, hogy lehet biciklizni közben? Ebben a romlott, erkölcstelen, vallástalan, rohanó mai világban még van egy szikrányi esélyünk.

kerekparcsiksomlyo

Vagy ha csak simán szeretsz bicajozni, akkor bringatúrát szerveznek csütörtök reggeli 8 órás indulással a Márton Áron térről (Patkó). Az útvonal Szentlélekre vezet, ahol csatlakoznak a Szovátáról érkező zarándokcsapathoz. Innen kitekernek a Jézus szíve kilátóhoz, onnan pedig át az Oroszhegy - Zetelaka útvonalon érkeznek délutánra Ivóba, az Irgó panzióhoz. A csütörtöki program itt véget ér, a zarándokok pedig másnap innen indulnak tovább Madarasra, majd onnan a csíksomlyói búcsúra.

Időpont: május 17., 08:00

Helyszín: Márton Áron Tér (Patkó); útvonal: Szováta-Parajd-Atyha-Etéd-Farkaslaka-Oroszhegy-Zetelaka-Ivó-Csikmadaras-Csíkrákos-Csíksomlyó



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."