Itthon » Kék fény

Kiürítették a felsőboldogfalvi iskolát - FRISSÍTVE

Szénmonoxid-mérgezés gyanúja miatt több nyolcadikos diákot mentő vitt el.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

boldogfalvi iskola evakualas-5
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. január 08., 10:19
0 hozzászólás. 

Magas szén-monoxid értéket észleltek az iskola dolgozói és gyerekei, ezért kiterelték a tanulókat az udvarra. Több nyolcadikos diákot a mentő vitt el, de nincs komolyabb baj.

boldogfalvi iskola evakualas-1

A környékbeli falvakból a felsőboldogfalvi iskolába járó tanulókat iskolabuszokkal szállítják haza.

Frissítés

Az elsődleges információink szerint 4-5 gyereket vittek kórházba a mentők. Jelenleg is szellőztetik az iskolát.

Az iskola első emeletén elég magas volt, 203 ppm a szénmonoxid koncentrációja a levegőben (a levegő szénmonoxid-tartalmának egészségügyi határértékét 35 ppm-ben határozzák meg, ami nem azt jelenti, hogy hosszútávon ezen érték mellett nem károsodik a szervezet - szerk. megj.). Feltehetően a hőközpontból szivároghatott, ezt vizsgáljuk most. A tanügyi személyzet a gyerekeket kiterelte az udvarra, közben megkezdődött az épület szellőztetése. Vizsgáljuk a szivárgás okát – nyilatkozta a helyszínen portálunknak Dima Valerian tűzoltóparancsnok.

boldogfalvi iskola evakualas-9

Kapusi Hajnal aligazgatónő elmondta, hogy a kilencórás szünet után az első emeleti előkészítő osztályban a tanárnő arra lett figyelmes, hogy a gyerekek nincsenek jól: szédelegnek, hányingerük van.

- Azonnal hívtuk az orvosnőt. Nemsokára a nyolcadik osztályban is panaszkodtak, hogy valamit éreznek. Mivel nem tudtuk, hogy mi okozza a tömeges rosszullétet, úgy láttuk jónak, hogy a gyerekeket kiküldjük az udvarra. Azonnal hívtuk a mentőket, tűzoltókat. Amire a mentő kiért, a gyerekeken már nem volt mérhető tünet - mondta az aligazgatónő.

boldogfalvi iskola evakualas-7

Az épületnek két gázkazánja van, amit tegnap is ellenőrzött a keresztúri cég, aki szervizeli azokat és minden rendben volt – tudtuk meg az aligazgatónőtől.

boldogfalvi iskola evakualas-8

Nagyjából 160 gyereket kellett kiküldeni az épületből, őket haza is engedték. Megfigyelésre 4-5 nyolcadikos tanulót vittek az udvarhelyi kórház sürgősségi osztályára, őket is inkább a pánik miatt.

„Amíg nem tisztázódik a helyzet és a szakemberek hivatalosan azt nem mondják, hogy az épületben gyerekek tartózkodhatnak, addig nem engedjük be őket" - válaszolta Kapusi Hajnal arra a kérdésünkre hogy holnap lesz-e tanítás.

A helyszínre érkező szakemberek is megerősítették, hogy a tanügyi dolgozók helyesen jártak el.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."