Itthon » Kék fény

Udvarhelyi drogcsempészeket kaptak el (Videó)

Ecstasy tablettákat, kannabiszt és a drogterjesztéshez szükséges eszközöket találtak a két udvarhelyienél Marosvásárhelyen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Drogfogas
Fotó: politiaromana.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. augusztus 13., 09:30
2 hozzászólás. 

Augusztus 9-án 6 óra körül a Hargita megyei és a Maros megyei Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság illetve a Hargita megyei és Maros megyei rendőrség munkatársai a Maros megyei DIICOT közreműködésével Marosvásárhelyen kapcsoltak le egy személygépkocsit benne két székelyudvarhelyivel, a 21 éves B. C. és a 20 éves B. T. A. személyében.

Az autó átkutatásakor a rendőrök 51 és fél darab ecstasy tablettát találtak. A drog egyik felére a STARNASA szó volt nyomtatva. Továbbá találtak 161,42 gramm kannabiszt, 0,64 gramm amfetamint és drogcsempészethez, drogfogyasztáshoz, illetve -eladáshoz szükséges kellékeket (mérleget, szűrőket, fóliákat).

A vizsgálatokból kiderült, hogy a két elcsípett személy aznap Magyarországról érkezett Romániába 1 óra körül a borsi határátkelőn. Vélhetően a szomszéd országból csempészték át a drogokat az autó csomagtartójában az erre a célra kialakított helyen. A későbbi nyomozásból az is kiderült, hogy a tudatmódosító szereket B. C. szerezte be egy budapesti személytől 500 ezer forintért, azért, hogy majd a későbbiekben Hargita megyében forgalmazza azokat 40 lej/tabletta, illetve 60 lej/gr (kannabisz) áron.

Fény derült arra is, hogy a két elkövető drogfogyasztó is egyben, a laborvizsgálatok alapján mindketten cannabis-fogyasztók, illetve B. C. ecsatsyt is szed. A rendőrség szerint van egy másik személy is, aki a drogterjesztésben segít a két elkövetőnek, ő a 26 éves K. A., aki szintén székelyudvarhelyi.

B. C. és B. T. A. ellen vizsgálatot indítottak a DIICOT ügyészei, akik drogcsempészettel (3-15 év), drogterjesztéssel (2-12 év), és drogfogyasztással, drogbirtoklással (3 hónap-3 év) vádolják a két gyanúsítottat. Kettejüket őrizetbe vették, majd 60 napos bírósági felügyeletet kértek esetükben.

Augusztus 10-én 7 óra körül házkutatást is tartottak a fent említett hatóságok munkatársai Székelyudvarhelyen és Oroszhegyben, összesen öt helyszínen, B. C., K. A. és K. J. (K. A. testvére) lakhelyein.

K. A. és K. J. oroszhegyi lakhelyén, ami nagymamájuk nevén szerepel, 20,697 kg kannabiszt találtak, illetve egy kannabisz-ültetvényt, melyet K. A. idén készített. Összesen öt kifejlett növényt foglaltak le. Mint kiderült, a több mint 20 kg kannabisz az előző ültetvény termése, amit 2014-ben szedett le K. A. ugyanonnan.

Egy székelyudvarhelyi lakásban, melyet K. A. és a 23 éves O. M. R. használt, további 129,36 gramm kannabiszt találtak, illetve 12 535 lejt, 185 eurót és 15 000 forintot is lefoglaltak a rendőrök, az összegek vélhetően a drogkereskedésből származnak.

B. C. lakhelyén két cserepes kannabiszt, 0,45 gramm kannabiszmagot találtak, ezeket is lefoglalták. A laborvizsgálatok szerint O. M. R. és K. A. is kannabiszfogyasztók.

A rendőrök megállapították, hogy K. A. és B. C. 2014-től Hargita megye területén terjesztették a drogot, illetve több fogyasztót is azonosítottak. K. A. ellen drogtermesztés (2-7 év), drogbirtoklás (3 hónap-2 év) gyanújával indult eljárás, őt 24 órás őrizetbe vették és kérték az előzetes letartóztatását. Az előzetes letartóztatási kérelmet elutasították, mert a döntést megfellebbezték.

uh.ro/sajtóközlemény

 



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Isty
2015-08-13 11:37:50
megorulok
Megorulok ezektol a KA, BC, PI, TS, XX nevektol az udvarhelyi mediaban. Miert nem irjatok ki rendesen a neveket, semmi tortenyellenes nincs benne.....megorulok toletek komolyan....a szekelyhontol is.

A roman media mindig teljes nevvel, fotoval, videoval kozli le ezeket. Mi ez a pitianerseg az udvarhelyi mediaban, nem tudom megerteni.
avatar
kozmixka
2015-08-13 19:56:47
Igaza van Isty-nek
Igy van, 89--előtt a képét is kirakták, névvel. s lakcimmel. a huligán tevékenységet folytatókat,l.l. Most mi van --- az Uh-ban minden hülyességet kiraknak az utolsó
oldalon AZ OLVASÓ VÉLEMÉNYE-- ISMERETLEN aláirással,s egy csomó mocskolódással, mit névtelenül egyesek direkt élveznek Nincs vér a pucájukban, igy kifejezve, hogy válalják a leirtakat nevükkel fémjelezvel


. S szégyene a szerkesztőségnek, hogy publikálják ezeket a cikkeket, lehet nincs mivel kitöltsék az oldalakat.............................

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."